Southwind Raptor mazzelt en wint ook in De Lier

12 augustus 2017 18:42

Southwind Raptor heeft zaterdag met Lindsey Pegram de kortebaan van De Lier gewonnen. De combinatie had na de derde omloop het geluk van ‘bijloting’ en profiteerde daar optimaal van. In de finale versloeg de ruin Open Access met Manon Pools. Ucostello en John de Leeuw eindigden als derde, voor Quiz de Ginai (Micha Brouwer) die voor de troostfinale werd teruggetrokken.

Twee galoppades nekten Southwind Raptor in de derde omloop tegen Open Access. De rol van de favoriet leek uitgeschakeld, maar uiteindelijk was hij de ‘lucky loser’ die toch door mocht naar de halve finale. Van Quiz de Ginai in de vierde omloop had hij weinig te duchten, waarna hij opnieuw tegenover Open Access stond. In de eindstrijd was het echter de troef van Pools die van de benen ging. Gelukkig leverde de tweede rit wel mooie sport op. Open Access was de snelste in de eerste meters, maar uiteindelijk kwam Southwind Raptor er op het tweede deel van het parcours overheen.

Het betekende de tweede overwinning van Southwind Raptor in drie dagen. Donderdag was de combinatie ook de beste geweest in Beverwijk. Omdat eigenaartrainer Bert de Boer zijn troef nog voor deze koers had ingeschreven voor De Lier, profiteerde Southwind Raptor opnieuw van vijf meter ontheffing. Open Access behaalde in De Lier zijn eerste finaleplaats. De ruin uit de stal van Aad Pools verbetert per start en lijkt goed genoeg om binnenkort toe te slaan.

De finale: Southwind Raptor rekent af met Open Access.

Geen troostfinale

Een troostfinale was er niet op de Hoofdstraat. Quiz de Ginai was eerder op de middag ten val gekomen na de finish en was mede daardoor niet in staat om de strijd om de derde plaats te rijden. Ucostello en John de Leeuw eindigden daardoor automatisch op de derde plaats.

Qua publieke belangstelling had de organisatie niets te klagen. Het publiek stond op sommige plekken rijendik langs het hek. Dit was ook terug te zien in de omzet bij de totalisator. Deze was met ruim 27.000 euro ongeveer 2.000 euro meer dan vorig jaar. Het betekende tevens een plaatselijk record.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.