Ronny Brandt gaat voor Teylingse dubbel

5 juli 2018 11:30

Ronny Brandt gaat zaterdag tijdens de kortebaan van Warmond voor een Teylingse dubbel. De achtjarige ruin won drie weken geleden bij zijn debuut in Sassenheim en is er alles aan gelegen om die zege op de Herenweg een passend vervolg te geven. De aanvang van de koers in Warmond is om 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Het lukt debutanten vrijwel nooit om hun eerste start direct in een overwinning om te zetten. Ronny Brandt had in Sassenheim over geluk niet te klagen en zorgde op de Teylingerlaan voor een enorme stunt door tijdens de finale de moegestreden kortebaangigant Blackpearl Trans R te verslaan en zo zijn eerste start met een zege te verfraaien. In Warmond behoort de pupil van de succesvolle trainer Hans Bot tot de favorieten.

Sinds 2002 lukte het slechts twee paarden om beide koersen in de gemeente Teylingen te winnen. In 2009 was Walkover de eerste die beide kortebanen won. Twee jaar geleden kende Barbert een ongekend sterk voorseizoen waarin hij vier koersen op rij de sterkste was, onder meer in Sassenheim en Warmond.

Starthandicap

Southwind Raptor, de koploper in het klassement ‘Kortebaanpaard 2018’, start op de Herenweg voor het eerst met een starthandicap van vijf meter. De Amerikaanse ruin, vorig jaar goed voor vier overwinningen, heeft met Discovery’s Wish als tegenstander pittig geloot. Ook Blackpearl Trans R, net zoals Southwind Raptor startend vanaf 280 meter, staat voor een zware opgave. De twaalfvoudig kortebaanwinnares moet maar liefst tien meter goed maken tegen Crazy Lover, één van de gevaarlijke outsiders voor de zege in Warmond.

Crazy Lover is één van de zes paarden die in Warmond vanaf 270 meter starten. Onder hen Emi van Jip, de merrie met maar liefst 87 verschillende eigenaren. De organisatie in Warmond is één van hen, waardoor de aandacht voor de pupil van trainster Caroline Aalbers zaterdag bovengemiddeld zal zijn.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Warmond kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.