Quiz de Ginai verdedigt titel in Schagen

14 augustus 2017 07:07

Quiz de Ginai is op maandag 4 september de titelverdediger tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij in Schagen. De Franse ruin uit de stal van Cees Hetteling draaft op de Nieuwstraat zijn thuiswedstrijd. De aanvang van de koers is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Vorig jaar was Quiz de Ginai met overmacht de beste. Voortdurend trof de troef van Holland TTS BV zware tegenstanders, maar hij zette ze steeds zonder problemen aan de kant. Het was een mooi succes voor de stal van Cees Hetteling uit Groenveld. 2017 is vooralsnog niet het jaar van Quiz de Ginai. Hij won in Wognum en passeerde daarmee de winsomgrens van 12.000 euro. Hierdoor moet hij op pad met een leerlingpikeur. Samen met Micha Brouwer kwam hij tot nu toe niet verder dan de derde plaats in Zwanenburg.

Voormalige winnaars

Hetteling heeft met Columbine Lep nog een ijzer in het vuur. De merrie won samen met Ruud Pools in haar debuutseizoen in Vroomshoop en Hoofddorp en gaat aan de leiding in het klassement ‘Paard van het jaar’. Mogelijk kan zij ook toeslaan op de klinkers van de Nieuwstraat. Ook Evison, Donate Groenhof (de winnaar van 2014) en Tsar de Grammont kunnen namens de stal van Hetteling hoge ogen gooien.

Samenvatting kortebaan Schagen 2016
Samenvatting van de kortebaan Schagen 2016.

Barbert won twee jaar geleden in Schagen. De Amerikaanse ruin is momenteel beter dan ooit en won onlangs zelfs vanaf 305 meter in Stompwijk. Bovendien eindigde hij vanaf deze afstand als derde in Warmond en Nootdorp. De troef uit de stal van Hans Bot staat garant voor spectaculaire inhaalraces.

Loting

De NDR verricht, na inschrijving, de loting voor de kortebaan in Schagen op donderdag 31 augustus. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op deze website. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Schagen met deskundig onderbouwde tips.

Om het evenement in stand te houden, probeert de Harddraverij Vereniging WestFriesland/Schagen een flinke toename van het aantal leden te realiseren. Voor 10 euro per jaar kunnen liefhebbers lid worden. Zij krijgen dan op maandag 4 september een gratis programma.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.