Prachtig deelnemersveld tijdens NK in Medemblik

15 september 2017 09:34

Het Nederlands Kampioenschap kortebaan in Medemblik heeft maandag een prachtig deelnemersveld met 24 paarden. Op de Nieuwstraat komen vele toppers van dit seizoen aan de start. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Het fraaie deelnemersveld is een mooi cadeau voor de Harddraverijvereniging Prins Hendrik die zijn 175-jarig jubileum viert. Zowel de regerend Nederlands Kampioen Dutch Buitenzorg als de titelverdediger in Medemblik Fleur Swagerman verschijnt aan de start. Beide paarden zijn afkomstig uit de stal van Frans van der Blonk uit Assendelft. Zij reizen ook af naar de versierde Nieuwstraat met de outsiders Ruby Tuesday en Future Boko.

Ook Columbine Lep komt aan de start. De merrie uit de stal van Cees Hetteling won dit seizoen in Vroomshoop en Hoofddorp en behaalde diverse ereplaatsen. Casanova met Micha Brouwer is de favoriet. De ruin stond twee maanden aan de kant met een peesblessure, maar keerde ijzersterk terug in Heemskerk met een overtuigende overwinning. Ook Calistokingsdeep is kansrijk. De ruin won dit seizoen in IJmuiden en Bemmel en komt vrijdag nog aan de start in Hillegom.

Vierjarigen

De vierjarigen zijn in het voordeel op de korte Nieuwstraat. Deze paarden hebben een ontheffing van vijf meter in het startvak. Diesel Scott, de winnaar van Egmond aan den Hoef, is een betrouwbare troef van John de Leeuw. Ook Gigolo en Gently Boko hebben zich dit seizoen al positief laten zien.

Voorafgaand aan de kortebaan vindt de traditionele ringrijderij plaats op de Nieuwstraat. De aanvang is 10.00 uur.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Medemblik kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.