Opnieuw veel kortebaners aan de start in Alkmaar

15 november 2017 13:13

Net als op 6 november komen er maandag (eerste start om 18.30 uur) veel kortebaners aan de start op Drafcentrum Alkmaar. Er is geen 1100 meter-koers, waardoor de paarden verspreid over de avond in actie komen.

De meeste ogen zijn gericht op Barbert en Gently Boko. De eerste won vorige week imponerend de 1100 meter-koers en liep vervolgens een verbluffende kwalificatie op Victoria Park Wolvega in 1.15,5. Tijdens de achtste koers van de avond ontmoet hij samen met pikeur Jaap van Rijn onder andere Fleur Swagerman, Diesel Scott en Wonnightstand.

Series

Gently Boko is bezig aan een indrukwekkende race. Samen met Danny Brouwer won de merrie van de familie Van der Zwaan drie koersen op rij. In Alkmaar neemt zijn vader Willem de plek op de sulky over tijdens de eerste serie van een amateurkoers. In deze serie treft de combinatie onder andere Judge Vrijthout, Fleur Europoort en Donder Frejo.

In de andere serie komen onder andere Arvid Boko, Every’s wish, Bijou Cartouche en Chaman Rapida in actie. Later volgt de finale.

Gently Boko won met Danny Brouwer drie koersen op rij.

Monté

Tijdens de montékoers (koers 2) starten Andrea Swagerman en Henley. Zij treffen voormalig Derbywinnaar Erwin Lobell met Danny den Dubbelden, die tijdens de vorige meeting sterk wonnen. In koers 7 met bandenstart strijden Future Boko, Cycloon Frejo en Cha Cha Cha vanuit het eerste band.

Dumarion Metjo start in koers negen samen met John de Leeuw. De merrie treft onder andere de sterke Bachelet uit de stal van Hugo Langeweg jr.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de langebaan kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

Runnerz.nl - wedden op paarden - €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.