Ook trainer Hans Bot prolongeert titel

28 september 2017 09:00

In het kielzog van John de Leeuw heeft ook Hans Bot zijn titel weten te prolongeren. De succesvolle trainer verzekerde zich dankzij de overwinning van Diesel Scott in Roden voor het tweede jaar op rij van het kampioenschap bij de trainers. Ondanks dat er nog drie kortebanen zijn te verrijden is Bot niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Het kampioenschap van Bot kwam geen moment in gevaar. Dankzij de dadendrang van met name Jagger Broline (drie overwinningen), Diesel Scott (twee overwinningen) en Barbert (twee overwinningen) bouwde Bot gedurende het seizoen een straatlengte voorsprong op. Zo haalde de trainer uit Lippenhuizen tot dusver twee keer zoveel punten als Cees Hetteling; de nummer twee in dit klassement.

Prijzengeld

Het is uiteraard geen verrassing dat geen enkele trainer dit seizoen zoveel prijzengeld binnen harkte als Bot. Na 25 kortebanen staat de teller op € 29.965,00. Alleen in Santpoort, Bemmel, Schagen en tijdens het Nederlands kampioenschap in Medemblik bleef hij buiten de prijzen.

Met zijn tweede opeenvolgende titel passeerde Bot Cees Imming en Frans van der Blonk die beiden elk één keer het trainersklassement wonnen. Bot gaat nu op jacht naar Aad Pools, die zich sinds 2011 tot drie maal toe (2012, 2013 en 2015) tot de meest succesvolle kortebaantrainer kroonde.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.