Nog altijd geen zekerheid over Schiermonnikoog

15 mei 2018 11:18

De eerste kortebaan op Schiermonnikoog, op dinsdag 10 juli, is nog altijd niet definitief. De Kortebaanbond en de NDR moeten in samenwerking met de organisatie nog veel praktische zaken oplossen voordat er groen licht kan worden gegeven.

“Alles wijst erop dat de kortebaan op het gras van Schiermonnikoog door kan gaan. Toch hangt een en ander nog af van de praktische oplossing voor een aantal logistieke uitdagingen”, geeft Gerard Post Uiterweer als voorzitter van de Kortebaanbond aan.

“Zo is het absoluut noodzakelijk dat we eerst precies weten wat de capaciteit en vaartijden zijn van de veerboten. Bovendien zal het vanwege de overtocht per boot  noodzakelijk zijn de inschrijving iets of misschien wel véél langer van tevoren te doen dan normaal”, vervolgt Post Uiterweer die hierover ook met de NDR, de kortebaancoördinator en de deelnemers goede werkafspraken moet maken.

De grasbaan waar de kortebaan op Schiermonnikoog moet worden gehouden.

Voorzichtig

Tot die tijd wil Post Uiterweer voorzichtig zijn. “We vragen niet alleen van de NDR, maar ook van de deelnemers de nodige flexibiliteit in een toch al drukke periode van het kortebaanseizoen. Tegelijkertijd zijn we er ook zeer alert op dat het inpassen van deze unieke en razendinteressante kortebaan niet ten koste gaat van de gevestigde kortebanen in Warmond en Hoofddorp, respectievelijk de zaterdag ervoor en erna. Dat is ook de voornaamste reden dat we hebben besloten maximaal zestien paarden aan de start te brengen.”

Komende week verwacht de Kortebaanbond meer informatie te krijgen vanuit Schiermonnikoog. “Daarna steken we met alle betrokkenen zo snel mogelijk de koppen bij elkaar.”

Duindigt

De kortebaan op Duindigt, op zondag 27 mei, staat inmiddels wel definitief op de kortebaankalender. Opvallend is het lage prijzengeld. Ondanks het advies van de Kortebaanbond om minimaal 4.000 euro aan te houden, wordt er slechts 3.600 euro uitgekeerd. De helft is voor de winnaar. Ook op Duindigt is het zestien het maximale aantal deelnemers.

We vragen de nodige flexibiliteit in een toch al drukke periode van het seizoen

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.