Micha Brouwer leerlingkampioen 2017

9 oktober 2017 11:25

Hoewel hij zaterdag in Utrecht niet in de prijzen liep, heeft Micha Brouwer het kampioenschap bij de leerlingen definitief binnen gesleept. Met nog slechts één kortebaan voor de boeg is hij niet meer te achterhalen door zijn concurrent en tweevoudig kampioen Danny den Dubbelden. Met 17 jaar en 236 dagen is Brouwer ook nog eens de jongste leerlingpikeur ooit die dit klassement won.

De kortebaanloopbaan van Micha Brouwer begon dit seizoen als een komeet. Tijdens zijn eerste start in Sassenheim finishte hij direct als derde. Enkele weken later bereikte hij in Warmond met de sprinttroef uit de stallen van Caroline Aalbers de finale, die helaas verloren ging tegen de verrassende Player Simoni. Tijdens zijn derde start miste hij op een haar na de finale van Zwanenburg en finishte uiteindelijk als derde met Quiz de Ginai. Met deze drie ereplaatsen legde hij direct een stevige basis voor het kampioenschap.

Rentree

Tijdens de zomermaanden liep het minder met Brouwer. Casanova raakte geblesseerd en was twee maanden uit de roulatie, terwijl Quiz de Ginai steeds minder zin kreeg in het nerveuze gedraai in het startvak en -op een vierde plaats in De Lier na- eigenlijk geen punten meer scoorde voor Brouwer. Doordat Danny den Dubbelden, eigenlijk de enige pikeur die Brouwer gedurende het seizoen in het leerlingklassement enigszins bij kon houden, na Warmond ook wist te winnen in Schagen, leek het nog flink spannend te gaan worden.

In Heemskerk sloeg Brouwer een achteraf gezien beslissende slag. Casanova maakte op de Marquettelaan zijn rentree en eiste direct de overwinning op, waarmee hij Brouwer zijn eerste kortebaanzege ooit bezorgde. Een week later finishte het duo na een loodzware koers als derde in Purmerend. In de daarop volgende koersen scoorde Brouwer niet al te veel punten, maar zijn voorsprong was groot genoeg om in ’t Zand te worden gehuldigd als de jongste leerlingkampioen ooit.

Een mooi succes voor de familie Brouwer, want naast Micha koerst oudere broer Danny ook met het nodige succes. Enkele maanden geleden kroonde Danny Brouwer zich namelijk tot Europees kampioen bij de leerlingpikeurs. Met zulke talenten zit het met de toekomst van de kortebaan- en langebaansport wel goed!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.