Lindsey Pegram: ‘Het was even zoeken’

10 augustus 2018 17:38

Dat Eliot Charisma dit seizoen een kortebaan ging winnen, stond voor alle liefhebbers die de zevenjarige ruin dit seizoen in actie hadden gezien vast. De vraag bleef echter wanneer de pupil van trainer Marc de Jong zou toeslaan. De voorziene zege liet niet lang op zich wachten. In Beverwijk was de combinatie met Lindsey Pegram op de sulky niet te beschieten en pakte met overmacht de bloemen.

Bij Pegram heerste na afloop opluchting dat Eliot Charisma eindelijk had laten zien wat hij in zijn mars heeft. Toch was ze na de eerste omloop, nadat de alleskunner een keer van de benen ging, niet tevreden. “Hij ging niet naar mijn zin. We hebben er toen voor de tweede omloop lichtere ijzers onder gezet en dat pakte perfect uit. Vanaf dat moment kon ik er ook aan rijden en is hij eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. Natuurlijk had hij vandaag het voordeel van die vijf meter startontheffing, maar vanaf driehonderd meter heeft hij het ook al laten zien. De snelheid heeft ‘ie wel, maar het was nog even zoeken. Ik denk dat we het nu wel hebben gevonden.”

Waar Eliot Charisma eindelijk zijn belofte inloste, vielen de prestaties van Harley D Energy in Beverwijk tegen. De vierjarige ruin startte op de Breestraat als één van de favorieten, maar werd al tijdens de tweede omloop uitgeschakeld. “Voor Harley moet ik ook nog wat bedenken. Zonder bontjes is hij te lauw, maar met bontjes is hij niet meer te begaan. Daar moet ik dus ook nog wat op verzinnen, maar dat komt goed.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.