Lindsey Pegram: ‘Ik heb me goed ingelezen’

8 oktober 2017 07:28

Southwind Raptor had tijdens zijn vorige starts al veel snelheid laten zien, maar steeds ging het galopperend mis. In Utrecht bleef hij de gehele middag vlak en reed onbedreigd naar de bloemen. Pikeur Lindsey Pegram legde de basis op internet.

“Hij heeft problemen met zijn SI-gewricht (de plek in de rug van het waar de wervelkolom zich verbindt met het bekken red.). Voor Lisse was hij behandeld, maar ging het toch mis. Ik heb me daarom voor vandaag goed ingelezen op internet hoe ik het SI-gewricht losser kon maken”, legde Pegram uit.

De pikeur had samen met eigenaartrainer Bert de Boer een drukke middag. “We hebben veel met hem gelopen, gesmeerd en gerekt en gestrekt. Het heeft geholpen. Hij was vandaag echt fantastisch. Het is genieten om achter zo’n paard te zitten.”

Smal lopen

Op weg naar de start voelt Pegram al of haar paard dravend wil vertrekken. “Als hij pijn krijgt, gaat hij smal lopen van achteren. Dat is vandaag niet gebeurd. Ik kreeg richting het startvak elke omloop meer vertrouwen in een goede afloop.”

Alleen in de tweede omloop had Southwind Raptor een minder moment. “Hij kwam toen slecht op gang. Wim van der Mespel zei dat hij te grote nagels op zijn hoeven had. Even later brak het ijzer ook af. Wim heeft toen tijdens de koers in zijn bus een ijzer op maat voor hem geslagen, echt een vakman.”

Maandag op haar thuisbaan in ’t Zand hoopt Pegram opnieuw toe te slaan. “We gaan dezelfde tactiek toepassen als vandaag. Op snelheid moet een nieuwe overwinning zeker kunnen. Ik wil heel graag tweede worden in het pikeursklassement. Ik heb nu twee punten voorsprong op Ruud Pools. Ik moet twee keer tegen hem in de eerste omloop, dus ik heb het zelf in de hand.”

Ik wil heel graag tweede worden in het pikeursklassement

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.