Lindsey Pegram: ‘Ander bitje, meer te vertellen’

10 oktober 2017 11:28

Het scenario was precies hetzelfde als in augustus. Twee keer winnen in drie dagen en de tweede keer als bijgeloot paard. Pikeur Lindsey kon er na de laatste kortebaan van het seizoen in ’t Zand wel om lachen. Ook maakte ze een diepe buiging voor Southwind Raptor.

“Hij had de koers van zaterdag nog wel in de benen”, blikte Pegram terug. “Zeker op het einde was hij echt moe. Hij was aan het blazen, dat doet hij anders niet. Erg knap dat hij het desondanks wint.”

Dat Southwind Raptor gedurende de middag galoppades maakte, kon Pegram wel verklaren. “Hij blijft zijn rug natuurlijk wel voelen. Maar het was hier ook aardig krap in het startvak en er stonden hoge hekken. Hij raakte in paniek en werd druk.”

List

Toen Southwind Raptor na de derde omloop werd bijgeloot, bedacht Pegram een list. “Ik heb hem een ander bitje gegeven en had direct meer te vertellen. De finale was verschrikkelijk spannend. Die tweede rit ging verschrikkelijk hard, het scheelde niet veel op de finish. In de troostfinale bleef Cattiva Byd natuurlijk staan. Ik kon er maar net langs. Ik raakte de kar van Wim nog wel, maar besefte heel goed dat dit het moment was om weg te rijden.”

En dus kon Pegram met een grote glimlach en even later ook met één arm in de lucht de laatste rit rijden. “Geweldig om op mijn thuisbaan te winnen. Het is al het hele jaar een belangrijk gespreksonderwerp in het café. En dan het dan ook nog is gelukt, is echt geweldig. Hoe ik het ga vieren? Wat denk je, met twee handen bier drinken”, besluit Pegram lachend.

Hij raakte in paniek en werd druk

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.