Kortebaanbond zorgt voor stimulans debutanten

17 april 2018 12:37

De Kortebaanbond wil trainers en eigenaren met paarden zonder kortebaanervaring stimuleren om het komende seizoen deel te nemen. Hiervoor heeft het bestuur een systeem ontwikkeld waarbij het inleggeld (42,35 euro) voor paarden in hun eerste drie starts wordt terugbetaald.

Met debutanten wordt bedoeld paarden, niet eigenaren. Eigenaren die debuteren met een (ook) debuterend paard, profiteren uiteraard gewoon mee.

Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:
• De regeling geldt alleen voor echte debutanten: paarden die eerder op de kortebaan zijn gestart, maar nog niets hebben gewonnen, komen niét in aanmerking;
• De vergoeding wordt per paard maximaal drie keer uitbetaald. Bij de vierde start volgt reglementair vijf meter ontheffing, zodat de drempel tot inschrijving voor kortebanen optimaal wordt weggenomen. De vergoeding vervalt zodra een paard 750 euro heeft verdiend.
• Bij twee kortebanen vlak na elkaar kan het zijn dat er na de inschrijving voor de volgende kortebaan meer dan 750 euro wordt gewonnen bij de direct voorafgaande kortebaan. De situatie bij de inschrijving is leidend, net als bij plus vijf meter.
• Het subsidiebudget voor inschrijving van debutanten is gelimiteerd op 5.000 euro (met een flexibiliteitsmarge van maximaal 10 procent). De regeling verloopt als het volledige budget is besteed.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.