Nieuwe overeenkomst Kortebaanbond en Runnerz

14 mei 2018 11:11

De Kortebaanbond en Runnerz hebben op 5 mei in Assendelft, vlak voor de start van de eerste kortebaandraverij van het seizoen, hun handtekening gezet onder een nieuwe vierjarige overeenkomst. De samenwerking zorgt ervoor dat de wedaanbieder de Kortebaanbond vanuit de omzet op de weddenschappen financieel blijft ondersteunen, zoals al vele jaren het geval is.

De organisaties hebben de overeenkomst gemoderniseerd, waardoor er rekening wordt gehouden met de verschuiving van omzet, onder meer door de toename van het wedden via internet. De verdeelsleutel is meer in evenwicht gebracht waardoor de Kortebaanbond een evenredig deel ontvangt van de omzet waardoor het in beider belang is om de omzet te stimuleren, onafhankelijk van waar de weddenschappen worden geplaatst.

Financiële armslag

Gerard Post Uiterweer, voorzichter van de Kortebaanbond: “Dit is voor onze leden van groot belang. De afdracht uit de totalisator is van levensbelang voor het kortebaancircuit. Elke kortebaan brengt, naast de jaarlijks stijgende kosten voor organisatie en veiligheid, ook zelf het volledige prijzengeld op. De overeenkomst die we nu met Runnerz hebben gesloten, pakt voor al onze leden gunstig uit en geeft de broodnodige financiële armslag.”

Paul Klomp, managing director van Runnerz: “Ik ben zeer blij met de afspraken die we hebben gemaakt. Het is een voortzetting van een geweldige relatie tussen onze organisaties die we al vele jaren hebben. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze nieuwe overeenkomst de groei in populariteit en omzet van de kortbanen weten te continueren.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.