Kortebaan Voorschoten begint een uur later

6 juli 2018 07:53

De kortebaan in Voorschoten begint dit jaar een uur later dan gebruikelijk. Omdat veel pikeurs eerder op de dag verplichtingen hebben op de drafbaan in Wolvega, is het officiële aanvangstijdstip verplaats van 13.00 uur naar 14.00 uur. De eerste start valt omstreeks 14.30. Net als vorig jaar vindt de koers over de Van Beethovenlaan plaats op de laatste vrijdag van deze maand, op vrijdag 27 juli, en is daarmee de aftrap van de Voorschotense Paardendagen.

Daarmee wordt de ‘vaste dag’ van 28 juli losgelaten. In 2017 verlengde de organisatie van de Paardenmarkt, in samenwerking met de Stichting Kortebaan Voorschoten, het feest van één dag naar een heel weekend. De kortebaan vindt op vrijdag plaats, de Paardenmarkt op zaterdag en de seniorendag op zondag. Toevalligerwijs viel de kortebaan daarmee vorig jaar toch op 28 juli. Dit jaar is de kortebaan dus op 27 juli.

Mogelijk komen er tijdens de kortebaan op de Van Beethovenlaan meerdere thuisfavorieten aan de start. Eigenaartrainer Rob Strik heeft dit jaar maar liefst drie kortebaners op stal. Hoewel voor hem vooral de Olympische gedachte geldt, droomt hij ervan om op zijn thuisbaan meerdere omlopen te overleven.

Kortebaan Voorschoten 2017
Samenvatting van de kortebaan Voorschoten in 2017.

Extra hard juichen

Voorschoten zal ook extra hard juichen voor Emi van Jip. De redactie van Kortebaandraverijen huurt de merrie gedurende het kortebaanseizoen van de oorspronkelijke eigenaar Jan Beemsterboer en heeft haar op stal gezet bij trainster Caroline Aalbers. Om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe het is om eigenaar te zijn van een kortebaner, konden liefhebbers voor 100 euro ‘een aandeel’ kopen in dit paard. 87 mensen meldden zich aan, waaronder zeven mensen uit Voorschoten. Het zou daarom bijzonder leuk zijn wanneer Emi van Jip in actie komt op de Van Beethovenlaan.

Wie een weddenschap wil plaatsen, doet er mogelijk verstandig aan om te gaan voor de paarden van Stal de Groningers. Initiatiefnemer Michel Roggen won de afgelopen twee edities in Voorschoten met respectievelijk Barbert (2016) en Jagger Broline (2017). Ook in het huidige seizoen zijn de paarden van Stal de Groningers op dreef. Van de zeven kortebanen wonnen zij maar liefst vier keer.

Deelnemers

Welke paarden deelnemen op 27 juli in Voorschoten, wordt bekend op woensdag 25 juli. De NDR verricht op deze dag de loting. Deze is vervolgens direct te bekijken op deze site. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Meer informatie over het evenement, dat wordt omlijst door meerdere activiteiten voor kinderen, is te vinden op de website van de organisatie.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.