Klasbakken aan de start in Bemmel

13 augustus 2018 07:00

In Bemmel verschijnen dinsdag achttien paarden aan de start voor de Buitenzorg Kortebaandraverij. Dat is helaas niet het gewenste maximale aantal van 24, maar dat staat een spectaculaire koers niet in de weg. Op de Teselaar verschijnen absolute klasbakken aan de start, wat een voorbode lijkt voor een prachtige koers. De aanvang van de kortebaan is om 13.00 uur, de eerste start valt om 13.30 uur.

Titelverdediger Calistokingsdeep is één van die klasbakken en behoort dinsdag opnieuw tot de favorieten. De negenjarige ruin was tijdens de eerste weken van dit seizoen niet op zijn best, maar toonde tijdens zijn laatste start in Santpoort aan weer in een blakende vorm te steken. Probleemloos stuurde hij zijn tegenstanders één voor één naar huis en won oppermachtig de koers. Dit tot genoegen van zijn vaste pikeur Lindsey Pegram, die dit jaar jaagt op haar eerste kampioenshelm.

Met Eliot Charisma heeft Pegram nog een kansrijke deelnemer tot haar beschikking. De ruin was donderdag op zijn beurt een klasse apart in Beverwijk en liep, geholpen door een startontheffing, onbedreigd naar de zege. De pupil van trainer Mark de Jong is zijn startvoordeel in Bemmel kwijt, maar behoort desondanks tot de kanshebbers voor de zege op de Teselaar.

Sterk op dreef

Met Casanova en Blackpearl Trans R verschijnen er naast Calistokingsdeep nog twee deelnemers aan de start die weten hoe het is om te winnen op de Teselaar. Casanova won de editie van 2016, maar kwam dit seizoen door een blessure nog niet aan de start. Blackpearl Trans R won zelfs twee keer in Bemmel. In 2013 kreeg hij de zege in de schoot geworpen nadat de oorspronkelijke winnaar uit de uitslag werd verwijderd, maar in 2015 deed de wondermerrie het volledig op eigen kracht. De twaalfvoudig kortebaanwinnares is dit seizoen sterk op dreef met finaleplaatsen in Sassenheim en Warmond.

Kampioenspikeur John de Leeuw brengt Diesel Scott en Ronny Brandt aan de start. Laatstgenoemde behoort tot de favorieten voor de overwinning. In Sassenheim boekte hij een fortuinlijke zege, maar in Hoofddorp en Santpoort toonde hij aan geen eendagsvlieg te zijn. Diesel Scott presteert op zijn beurt wisselvallig, maar toonde in Zwanenburg met een tweede plaats aan uitstekend te kunnen sprinten.

Met Cattiva Byd moet serieus rekening worden gehouden in Bemmel. De machtige merrie is in potentie de snelste van allemaal, maar was tijdens zijn laatste twee starts niet in goede doen. Wanneer de merrie van Jan Demmink haar hoofd bij het werk houdt, zijn er maar weinig paarden opgewassen tegen de dadendrang van de tweevoudig kortebaanwinnares.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Bemmel kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.