Jagger Broline wint in stormachtig Venhuizen

6 juni 2017 17:54

Jagger Broline heeft zijn eerste overwinning van 2017 te pakken. Onder erbarmelijke weersomstandigheden profiteerde de ruin van trainer Hans Bot, op de sulky bijgestaan door John de Leeuw, tijdens de finale van twee galoppades van Contador. Obelix West (John Dekker) tikte als derde aan, voor Quick du Vivier (Thomas Bos).

De overwinning leek Contador, vakkundig gestuurd door Manon Pools, in eerste instantie niet meer te kunnen ontgaan. Nadat de nieuwste aanwinst van trainer Aad Pools tijdens de vierde omloop sterk had afgerekend met Obelix West, kwam de achtjarige ruin tijdens de eindstrijd achterom draaiend op voorsprong tegen Jagger Broline. Galoppades tijdens de tweede rit en de kamprit vergooiden echter alle kansen. Kortebaankampioen John de Leeuw nam de cadeaus maar wat graag in ontvangst en stuurde Jagger Broline naar zijn derde kortebaanzege.

Nadat Contador ruim de eerste finalerit had gewonnen, leek de strijd beslist.

Obelix West legde zonder veel moeite beslag op de derde plaats in Venhuizen waar de stormachtige wind vrij spel had. De ruin kende weinig problemen op weg naar de halve finale, maar was niet bij machte om Contador partij te geven. In de troostfinale rekende de combinatie met John Dekker op de sulky soepel af met Quick du Vivier en Thomas Bos. De leerlingpikeur moest de eerste drie kortebanen van het seizoen door een schorsing aan zich voorbij laten gaan, maar had op de Westerbuurt aan geluk geen gebrek. Na het stilstaande nummer van de tweede omloop, werd de combinatie na de derde omloop ook nog eens bijgeloot.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.