Emi van Jip zorgt voor enorme stunt in Warmond

7 juli 2018 18:24

Emi van Jip en John Dekker hebben zaterdag verrassend de kortebaan in Warmond gewonnen. De combinatie, gesteund door maar liefst 87 eigenaren waaronder de organisatie in Warmond, won in de eindstrijd van Blackpearl Trans R met Manon Pools. Evison en Ruud Pools eindigden als derde voor Viperio met Harry Pools.

De merrie uit de stal van Caroline Aalbers heeft de meeste eigenaren van alle deelnemers. Kortebaandraverijen.nl zette voorafgaand aan dit seizoen een actie op waarbij liefhebbers voor 100 euro ‘een aandeel’ konden nemen in een kortebaner. Op deze manier wilden zij de sport aan een extra deelnemer helpen en bovenal veel mensen laten ervaren hoe het is om eigenaar van een kortebaner te zijn. Uiteindelijk kwamen zij via Aalbers terecht bij Jan Beemsterboer die zijn Emi van Jip gedurende de zomermaanden ter beschikking stelde. 87 liefhebbers sloten zich bij de actie aan, waaronder de Stichting Harddraverij Warmond.

Emi van Jip blijft in de finale uit de greep van Blackpearl Trans R.

Opsteker

Dat de merrie uitgerekend op de Herenweg haar eerste kortebaan won, was een opsteker voor de organisatie die toch al niets te klagen had met het mooie weer en de geweldige ritten gedurende de middag. Emi van Jip bleef uiteindelijk over in een select gezelschap met enkel kortebaantoppers. Normaal gesproken komt ze daartegen tekort. Maar vanwege haar startontheffing profiteerde ze in de ontknoping tegen respectievelijk Southwind Raptor, Evison en Blackpearl Trans R van maar liefst tien meter voorsprong. En dat bleek, zo aan het einde van de middag, een te grote opgave voor deze kortebaankleppers.

Southwind Raptor kwam in de derde omloop nog het dichtste bij en won de eerste rit. Evison en Blackpearl Trans R konden het grote gat niet dichtlopen. Het leverde veel blije gezichten op langs de goedgevulde hekken van de Herenweg en volop blijdschap bij de huldiging en ereronde.

Zilver

Smaakmaker Blackpearl Trans R had meer verdiend dan het zilver. De merrie, die ook in Sassenheim als tweede eindigde, was in de eerste omloop verantwoordelijk voor de uitschakeling van totalisatorfavoriet Crazy Lover. Ook met overwinningen op Every’s wish, Columbine Lep en Viperio had ze veel indruk gemaakt. In de finale was de pijp logischerwijs leeg. Ook Evison had zich van zijn beste kant laten zien met indrukwekkende inhaalraces. In de troostfinale rekende hij knap af met Viperio.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.