Eigenaar en liefhebber Kas Timmer overleden

29 november 2017 21:39

Drafsportliefhebber Kas Timmer is op vrijdag 24 november overleden. De eigenaar van meerdere korte- en langebaners is 81 jaar geworden. De uitvaartdienst vindt plaats op donderdag 30 november in Heemskerk, waarna in besloten kring afscheid wordt genomen.

Timmer liep tientallen jaren mee in de drafsport. Hij had zijn paarden in training bij achtereenvolgens Tom Kooyman sr, Aad Pools, Ad Suykerbuyk en Caroline Aalbers. In 1992 had Pools Claudia’s Dream voor Timmer in training. De merrie was één van de toppers van dat seizoen en won in Venhuizen, Zandvoort en Hoorn.

In 1997 kreeg Timmer opnieuw de beschikking over een klasbak: Monet Hanover. Als vierjarige won hij in Enkhuizen, om een jaar later de voor Timmer twee belangrijkste kortebanen van het seizoen te winnen: het Nederlands kampioenschap in Zandvoort en Timmers thuiswedstrijd in Beverwijk. Timmer maakte daarna ook deel uit van de eigenarengroep die Lino Hawai in zijn bezit had. De ruin, volgens Pools één van de beste kortebaners die hij ooit heeft gehad, won negen kortebanen.

Walkover

Bij Ad Suykerbuyk had Timmer de beschikking over paarden als Us Flame of Love, Vulcano Boshoeve en Walkover. De twee laatstgenoemden verhuisden in 2009 naar Caroline Aalbers, waar met name Walkover uitgroeide tot een kortebaner van formaat. De ruin won in 2009 vier kortebanen en miste op een haar na de titel ‘Kortebaanpaard 2009’. Excuse Me was twee jaar geleden in Lisse de laatste die voor Timmer een kortebaanfinale haalde.

De redactie van Kortebaandraverijen.nl wenst zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.