Djimmy Schneider wint met zijn eigen Dutch Buitenzorg

31 augustus 2017 18:02

Djimmy Schneider heeft donderdag zijn eerste kortebaan gewonnen. De leerlingpikeur zegevierde donderdag met zijn eigen Dutch Buitenzorg in Middenbeemster. Every’s wish (Micha Brouwer), die bijna de ultieme geluksdag beleefde, werd tweede. De razendsnelle debutant Viperio met Lindsey Pegram eindigde als derde, voor Doc Holiday met Frans van der Blonk.

Het was pas het tweede optreden van Schneider op de kortebaan. Nadat Dutch Buitenzorg in Beverwijk de winsomgrens van 12.000 euro passeerde, nam hij als leerlingpikeur achter zijn eigen paard plaats. In Bemmel was de nieuwe combinatie nog wat onwennig, maar daar was op de Rijperweg donderdag niets meer van te merken. Achtereenvolgens versloegen zij Sander LB, favoriet Southwind Raptor, Doc Holiday en Every’s wish. In de derde omloop was Dutch Buitenzorg vrijgeloot.

Gelukkige middag

Every’s wish had een gelukkige middag. De merrie lootte in de tweede omloop het stilstaande nummer en werd na verlies tegen Doc Holiday in de derde omloop bijgeloot. Ook in de halve finale zat het mee. Viperio, die de gehele middag foutloos was geweest, won de eerste rit maar werd daarna twee keer uitgeschakeld met een galoppade. In de kamprit kreeg de nieuwe aanwinst wel heel vroeg de witte vlag. Hoewel gelukkig, komt het succes de trouwe eigenaartrainer Piet Baltus meer dan toe.

Voor Viperio was daarmee het brons het hoogsthaalbare. De manier waarop de vosruin uit de stal van Hugo Langeweg jr. donderdag koerste, verraadt echter dat het succes nog wel gaat komen. De verrassende Doc Holiday werd vierde. De troef van de Meiden van Assum maakte een sterke indruk en krijgt vanaf nu een ontheffing van vijf meter. Dat biedt kansen!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.