Diesel Scott bezorgt John de Leeuw de pikeurstitel

27 september 2017 18:38

Diesel Scott en John de Leeuw hebben woensdag de kortebaan van Roden gewonnen. Het leverde De Leeuw zijn vierde opeenvolgende titel bij de pikeurs op. Gently Boko en Danny Brouwer eindigden als tweede voor Calistokingsdeep (Lindsey Pegram) en Viperio (Ruud Pools).

Vooraf was de strijd bij de pikeurs al zo goed als beslist. Alleen theoretisch had Ruud Pools nog een kans. Hij moest de laatste vier kortebanen met twee paarden bijna maximaal scoren om in de race te blijven. De Leeuw had de winst zelf in de hand door op de Norgerweg minimaal bij de eerste drie te eindigen. In de halve finale kwam het tot een direct duel tussen de nummers één en twee in het klassement.

Spannend werd het niet. Viperio had samen met Ruud Pools de gehele middag zware ritten gehad, terwijl Diesel Scott heel gemakkelijk door de middag was gerold. Achtereenvolgens Wammes, Every’s wish en Gently Boko maakten galoppades waardoor Diesel Scott vrij spel had tot de vierde omloop. Tegen Viperio kwam de frisse Diesel Scott dan ook niet meer in de problemen.

Extra glans

Om de titel van De Leeuw extra glans te geven, moest Diesel Scott nog wel de finale winnen. Gently Boko (bijgeloot na de derde omloop) was opnieuw de tegenstander. De merrie had zich in de halve finale na een mooie strijd ontdaan van Calistokingsdeep. In de finale kwam de vierjarige troef van de familie Van der Zwaan echter op snelheid tekort tegen de uiteindelijke winnaar. Toch snoepte ze nog een rit af van Diesel Scott toen de vierjarige hengst onverwacht bleef staan in het startvak. In de kamprit maakte de pupil uit de stal van Hans Bot het karwei echter gedecideerd af.

De ‘schreeuw van De Leeuw’. John de Leeuw wint Roden en is opnieuw kampioen.

Het betekende de tweede zege dit seizoen voor de troef van Stal de Groningers, eerder won hij in Egmond van den Hoef. Een mooi succes voor eigenaar Michel Roggen, die extra graag wil winnen tijdens zijn thuiswedstrijd. Diesel Scott passeerde met de winst de winsomgrens van 6.000 euro en is hierdoor zijn ontheffing van vijf meter voor vierjarige paarden kwijt.

Persoonlijk succes

Calistokingsdeep won uiteindelijk het brons. Het was een mooi persoonlijk succes voor Lindsey Pegram, omdat uitgerekend Viperio de tegenstander was. Pegram was in de voorgaande starts de vaste pikeur van Viperio, maar moest in Roden haar plaats afstaan aan Ruud Pools.

Volksvermaken Roden kan terugkijken op een mooi evenement. De fraaie sport en het goede weer hadden veel mensen naar de Norgerweg getrokken. Dit leidde onder andere tot een nieuw plaatselijk omzetrecord van bijna 31.500 euro.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.