Cassari het te kloppen paard op Schiermonnikoog

9 juli 2018 11:18

Niet eerder werd een officiële kortebaan op een Waddeneiland gereden en dat alleen al maakt de kortebaan van Schiermonnikoog uniek. Normaal gesproken wordt Cassari de eerste winnaar op het grasveld aan de Knuppeldam. Met vijf meter voorsprong en haar ervaring op gras kan ze bijna niet op snelheid geklopt worden. Ze wil zich echter nog wel eens te druk maken. 

Het is dus aan pikeur John de Leeuw en trainer Hans Bot om Cassari bij de les te houden. Dat ze snelheid genoeg heeft, bewees zo vooral in Venhuizen. Daar vloog ze de eerste omlopen over de baan, maar was moegestreden tijdens de ontknoping. Ze eindigde uiteindelijk als vierde. Op Schiermonnikoog profiteert ze voor de eerste keer van vijf meter ontheffing.

Stalgenoot Barbert is één van de uitdagers. De ruin won vorig jaar op Stompwijk en kan dus prima uit de voeten op gras. De loting in de eerste omloop lijkt bovendien gunstig. Pikeur Marco Spin is nog wel wat onervaren. Hij kwam in 2015 vier keer op de kortebaan in actie, maar liet zijn gezicht vervolgens niet meer zien op de baan. Een ander puntje van zorg zijn de galoppades van Barbert tijdens de eerste omloop in Sassenheim.

Cassari liet vooral in Venhuizen veel snelheid zien.

Pittig geloot

Stal de Groningers brengt ook Juvel As aan de start. De ruin heeft dit seizoen nog weinig laten zien en viel zaterdag, voor de eerste keer met vijf meter ontheffing, ook niet mee. Hij zal sterk verbeterd moeten zijn om een rol van betekenis te spelen en heeft bovendien met de snelle, maar grillige, Contador pittig geloot.

Stal Cees Hetteling heeft met Verseau Blue een trouwe troef. De vosruin werd dit seizoen in vier starts drie keer derde en één keer vierde. Hij doet weinig fout, al zou hij in de laatste meters nog wat meer kunnen vechten voor de winst. Tegenstander Hero Baldwin, die donderdag moegestreden als vierde eindigde in Egmond aan den Hoef, is een kwade tegenstander. Met zijn snelle starts kan hij Verseau Blue wel eens verrassen.

Verseau Blue (links) en Hero Baldwin troffen elkaar ook tijdens de troostfinale van Egmond aan den Hoef.

Achtervolging

Evison, zaterdag nog derde in Warmond, kan direct in de achtervolging. Tegenstander Sandvangens Titan heeft maar liefst tien meter voorsprong. In de wetenschap dat Verseau Blue donderdag ook flink zijn benen moest strekken om Sandvangens Titan in te halen, kan pikeur Ruud Pools aan de start geen enkele meter laten liggen. Evison en zijn pikeur hebben in elk geval klasse genoeg om voor de winst te strijden.

Op zoek naar een outsider komen we uit bij Doc Holiday die eind mei de kortebaan op het gras van Duindigt won. De ruin werd toen gesteund door Manon Pools die meer ervaring heeft dan mede-eigenaresse Bo Sprengers. De leerlingpikeur bewees vorig jaar met de tweede plaats in Heemskerk echter dat ze het de concurrentie wel degelijk moeilijk kan maken.

Verrassen

Ook de winnaar van de rit tussen Canon de la Douce en Faustus kan verrassen. Canon de la Douce heeft een aantal snelle ritten dit seizoen laten zien, maar gaat soms zomaar van de benen. Wanneer Stal Aalbers de oplossing voor dit probleem vindt, zijn er mogelijkheden op succes. Faustus lootte steeds snelle tegenstanders in de eerste omloop, maar gaf vaak goed partij. Beide paarden worden geholpen door een startvoorgift van vijf meter.

Ariana Trojborg is nog wat onervaren om voor de prijzen te strijden. De merrie debuteerde donderdag in Egmond aan den Hoef en deed dat niet onaardig. Ze maakte wel eens een foutje, maar liet ook veel snelheid zien. In de tweede omloop gaf ze een rit goed tegenstand aan de uiteindelijke winnaar Crazy Lover. Om te onthouden voor later dit seizoen!

ONZE TIP: 1. CASSARI 2. VERSEAU BLUE 3. EVISON 4. BARBERT
Outsiders: Doc Holiday en Hero Baldwin

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Schiermonnikoog kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.