Mooi veld met 24 paarden in Roden

25 september 2017 12:04

In Roden komen woensdag 24 paarden aan de start. De aanvang van het evenement op de Norgerweg is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Stal de Groningers komt met drie troeven naar de thuiswedstrijd in Roden. Eigenaar Michel Roggen heeft met Barbert en Diesel Scott twee favorieten aan de start. Dashing Dragon kan op een goede dag eveneens ver komen. Barbert is net als vorig jaar één van de smaakmakers van het seizoen. Toen won hij vijf kortebanen met groots machtsvertoon. In Roden was hij ook van de partij, maar leek hij er na aan lang seizoen weinig zin meer in te hebben. De derde plaats was het hoogst haalbare.

Dit seizoen is hij wellicht nog beter, maar heeft hij een starthandicap van vijf meter. Met spectaculaire inhaalraces is hij een ware publiekslieveling geworden. Hij zegevierde dit jaar in Stompwijk en was de beste tijdens zijn laatste start in Hillegom. Omdat hij toen de winsomgrens van 24.000 euro passeerde, neemt in Roden Finn Verkaik de plek op de sulky over van John de Leeuw. De leerlingpikeur won vorige week donderdag in Enkhuizen zijn eerste kortebaan met Jagger Broline.

Barbert eindigde vorig jaar als derde in Roden.

Vierjarige

Ook Diesel Scott met pikeur John de Leeuw is een kanshebber van Stal de Groningers. De hengst won dit seizoen als enige vierjarige een kortebaan, in Egmond aan den Hoef. Na diverse ereplaatsen zijn de prestaties de laatste weken beduidend minder. In Enkhuizen bezondigde hij zich zelfs twee keer aan een galoppade in de eerste omloop.

Casanova komt eveneens met een mindere laatste prestatie naar Roden. De ruin, vorig jaar tweede, stond dit seizoen ruim twee maanden aan de kant met een blessure. Hij won direct bij zijn rentree in Heemskerk en werd vervolgens derde in Purmerend. Tijdens het Nederlands Kampioenschap ging hij in de eerste omloop zomaar twee keer na de start van de benen. Desondanks is de troef van leerlingpikeur Micha Brouwer een kanshebber.

Pikeur Ruud Pools verdedigt zijn titel in Roden. Yos JE, de winnaar van 2016, is er al het gehele seizoen niet bij. Met Judge Vrijthout en Viperio heeft Pools twee troeven voor de winst. De eerste kon in haar drie eerste starts nog niet overtuigen. Viperio werd sterk derde tijdens zijn debuut in Middenbeemster, maar leek er daarna weinig zin meer in te hebben. Pools neemt de plek op de sulky over van Lindsey Pegram. Mogelijk dat hij het beste naar boven weet te halen bij de troef uit de stal van Hugo Langeweg jr.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Roden kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.