Prachtig open deelnemersveld in Purmerend

12 september 2017 11:33

De strijd om het Gouden Hoefijzer en de titel Masters Champion Kortebaan donderdag in Purmerend ligt volledig open. Er is geen uitgesproken favoriet op de Nieuwstraat en dat maakt de koers, die het maximale aantal van 28 paarden telt, extra interessant. De eerste start valt exact om 13.30 uur.

Fleur Swagerman verdedigt haar titel. Vorig jaar zorgde ze samen met Frans van der Blonk voor een dijk van een verrassing door de koers in Purmerend te winnen. Het bleek geen toevalstreffer. De merrie van de familie Swagerman won vervolgens ook in Enkhuizen en Medemblik. Hoewel haar vorm duidelijk is verbeterd, wil het dit seizoen maar niet lukken. Alleen in Santpoort behaalde ze de derde plaats. De loting in Purmerend is ook nog eens bijzonder lastig. In de eerste omloop treft ze Casanova en Micha Brouwer; deze combinatie won vorige week in Heemskerk.

Nederlands Kampioen

Nederlands Kampioen Dutch Buitenzorg komt ook aan de start. Samen met zijn eigenaar en leerlingpikeur Djimmy Schneider kan hij revanche nemen voor de mislukte start in Heemskerk. Bovendien kan hij nieuwe punten scoren voor de titel ‘paard van het jaar’. De ruin gaat hierin aan de leiding, op de voet gevolgd door Columbine Lep. Ook deze merrie komt aan het vertrek op de Nieuwstraat.

Dutch Buitenzorg (links) en Southwind Raptor zorgden voor vuurwerk in Middenbeemster.

Tweevoudig winnaar Southwind Raptor is er ook bij. De Amerikaan is razendsnel, maar maakt gemakkelijk een galoppade. Ook Jagger Broline won dit seizoen twee kortebanen. De ruin staat aan de start met leerlingpikeur Finn Verkaik. Chaman Rapida, vorige week verrassend winnaar in Schagen, neemt ook deel. De ruin ontmoet in de eerste omloop Evison, die vorig jaar zo sterk als tweede was geëindigd in Purmerend.

In rit acht komen twee aanstormende talenten aan de start. Gigolo werd tijdens zijn debuut in Schagen direct derde. Viperio zag zijn start in Schagen mislukken, maar debuteerde vier dagen eerder met een sterke derde plaats in Middenbeemster. De winnaar van deze confrontatie kan hoge ogen gooien in Purmerend.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Purmerend kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.