Nieuwe kortebaners kansrijk in Venhuizen

17 mei 2018 11:34

De lichting nieuwe kortebaanpaarden kan dinsdag de macht grijpen in Venhuizen. Een aantal maakte tijdens hun eerste start al een dusdanig goede indruk dat er voor hen mogelijkheden moeten liggen tijdens de koers op de Westerbuurt. Verseau Blue met pikeur Ruud Pools is de favoriet. De aanvang is 13.00 uur. De officiële start is omstreeks 13.30 uur.

Verseau Blue maakte een verpletterende indruk vorig week tijdens zijn debuut in Wognum. De Fransman verloor in de halve finale van de uiteindelijke winnaar Cattiva Byd, maar had in de andere ritten zijn tegenstanders eenvoudig opzij gezet. Op basis van zijn prestaties in Wognum is de ruin de logische favoriet.

Verseau Blue behaalde een sterke derde plaats in Wognum.

Nieuwe troeven

Van de nieuwkomers is ook Hannie Swagerman interessant. De merrie debuteerde in Assendelft met een knappe vierde plaats. De troef van de familie Swagerman uit Andijk toonde veel snelheid, maar maakte in de beslissende fase meerdere galoppades.

Stal de Groningers, die vorig jaar in Venhuizen won met Jagger Broline, komt met vijf nieuwe troeven naar Venhuizen. Cassari en Crazy Lover toonden de meeste potentie. Beide paarden verloren tijdens hun debuut in de tweede omloop, maar lijken over voldoende snelheid te beschikken.

Speed

Van de bekende namen is Southwind Raptor de meest kansrijke deelnemer. De Amerikaan won vorig jaar vier kortebanen. Tijdens zijn seizoensdebuut in Assendelft leek hij de speed van vorig jaar nog te missen en eindigde als derde. Wellicht heeft deze koers hem goed gedaan.

Later volgt op deze website een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Meer informatie over de Pinkster 3-feesten in Venhuizen is te vinden op de website van de lokale organisatie.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Venhuizen kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.