Cattiva Byd krijgt kans op revanche in Hoofddorp

12 juli 2018 11:57

Cattiva Byd maakte vorig jaar een verpletterende indruk. Zij debuteerde tijdens de kortebaan van Hoofddorp en werd direct tweede. In de finale kreeg ze moeite met de startprocedure en kon de uiteindelijke winnares Columbine Lep niet meer achterhalen. Zaterdag krijgt ze samen met pikeur John Dekker een kans op revanche. De merrie van Jan Demmink is de favoriet tijdens de koers op de Kruisweg. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Dat ze uitgerekend in de finale niet meer goed wilde draaien in het startvak, bleek geen toeval. Cattiva Byd was ook in haar daaropvolgende starts vaak lastig te hanteren tijdens de eindfase van de koers. Het heeft haar al meerdere overwinningen gekost. Desondanks won ze wel in Nootdorp. Dit seizoen pakte ze de winst in Wognum.

Tijdens haar vorige deelnames was ze op snelheid ongeëvenaard. Alleen in Sassenheim kwam Blackpearl Trans R haar in de halve finale voorbij. Ze eindigde toen als derde. Cattiva Byd zal ongetwijfeld de meeste aanhang hebben bij de totalisator.

Columbine Lep (links) blijft in de finale van 2017 maar nipt voor Cattiva Byd.

Hoofddorpse troeven

In Sassenheim ging de winst uiteindelijk naar de debuterende Ronny Brandt. De ruin werd na de derde omloop als ‘lucky loser’ bijgeloot en profiteerde in de finale van de inspanningen die Blackpearl Trans R een omloop eerder tegen Cattiva Byd had verricht. In Warmond werd hij in de tweede omloop uitgeschakeld door de snelle Evison, en dat was geen schande. Ronny Brandt is de grootste troef van Hoofddorper John de Leeuw, die nog altijd wacht op zijn eerste zege in Hoofddorp. De kampioenspikeur rijdt ook Denspecielle. De ruin moet worden afgewacht. Tijdens zijn debuut vorige week in Egmond aan den Hoef werd hij in de eerste omloop uitgeschakeld.

Ook Lindsey Pegram heeft twee kanshebbers voor de kar. Eliot Charisma bewees in Sassenheim in de vorm van zijn leven te zijn. Hij verloor de strijd uiteindelijk in de derde omloop door twee ongelukkige galoppades terwijl de winst al binnen leek. De snelheid die de ruin die middag liet zien, belooft veel goeds voor Hoofddorp. Southwind Raptor is minstens zo snel, maar wil wel eens moeilijk van start komen. Dit in combinatie met een starthandicap van vijf meter zorgt voor enige voorzichtigheid. De Amerikaanse ruin heeft snelheid genoeg om Pegram haar eerste seizoenszege te bezorgen.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Hoofddorp kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.