Mooie open kortebaan in Enkhuizen

19 september 2017 12:14

De kortebaan donderdag in Enkhuizen heeft geen uitgesproken favoriet. Er zijn meerdere kanshebbers die elkaar qua niveau niet veel ontlopen. Het belooft dan ook een mooie strijd te worden. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start op de Paktuinen valt omstreeks 13.30 uur.

In de tweede rit van de middag treffen twee kanshebbers elkaar. Viking Cehere (Wim van der Mespel) toonde aanleg vanaf de basisafstand en mag donderdag met vijf meter voorgift vertrekken. Dat maakt hem kansrijk. In de eerste omloop treft hij Southwind Raptor met Lindsey Pegram, de winnaar van Beverwijk en De Lier. De winnaar van deze koninginnenrit doet direct een jasje uit.

Pegram rijdt ook Viperio. De Franse vosruin debuteerde sterk met een derde plaats in Middenbeemster, maar was vervolgens in Schagen en Purmerend minder op dreef. Wellicht kan hij op de Paktuinen zijn vorm van de eerste kortebaan evenaren.

Kansrijk

Ook Diesel Scott van Stal de Groningers is kansrijk. De vierjarige hengst won de kortebaan in Egmond aan den Hoef en boekte diverse ereplaatsen. Tijdens zijn laatste deelnames trof hij steevast sterke tegenstanders. In Enkhuizen kan hij samen met pikeur John de Leeuw tot de beslissende fase meedoen.

De Swagerman-paarden lopen in Enkhuizen een thuiswedstrijd. Fleur Swagerman en Andrea Swagerman zijn in eigendom van de familie Swagerman uit Andijk. Mede-eigenaresse Annie Swagerman komt van oorsprong uit Enkhuizen. Vorig jaar won Fleur Swagerman haar thuiswedstrijd. Dit jaar gaat het moeizamer. De derde plaats in Santpoort is haar beste prestatie in het huidige seizoen.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Enkhuizen kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.