Cattiva Byd en John Dekker winnen in Wognum

11 mei 2018 18:47

Cattiva Byd met pikeur John Dekker heeft in Wognum haar favorietenrol waargemaakt. Tijdens de kortebaan over de Kerkstraat was de merrie op snelheid een klasse apart en versloeg in de finale de verrassende debutant El Salvador met Finn Verkaik. Verseau Blue, eveneens debutant, eindigde samen met pikeur Ruud Pools als derde voor Calistokingsdeep (Lindsey Pegram).

Het scenario was voor Cattiva Byd vergelijkbaar met haar vorige starts. Tijdens de eerste omlopen onklopbaar, maar in de finale plotseling niet meer willen draaien. Gelukkig voor pikeur John Dekker en trainer Jan Demmink kostte het de merrie dit keer niet de koers. Nadat ze de eerste finalerit eenvoudig had gewonnen, bleef ze in rit twee staan in het startvak en maakte El Salvador gelijk. In de kamprit was de start van Cattiva Byd weliswaar niet vlekkeloos maar liep ze de opgelopen achterstand eenvoudig dicht. Het betekende de tweede kortebaanzege van Cattiva Byd in haar carrière.

Cattiva Byd rekent in de beslissende finalerit af met El Salvador.

Verrassing

El Salvador was de verrassing van de middag. Vooral de manier waarop hij in de halve finale afrekende met Calistokingsdeep (de tweede favoriet bij de totalisator) was imponerend. Stal De Groningers lijkt met de ruin een mooie aanwinst te hebben. Ook Stal Cees Hetteling en eigenaar Casper Veldink hebben een goede nieuwe troef. Hun Verseau Blue toonde bijzonder veel snelheid, maar was in de halve finale niet opgewassen tegen Cattiva Byd. In de troostfinale won hij samen met pikeur Ruud Pools van Calistokingsdeep.

Een mooi succes was er ook voor Emi van Jip en Caroline Aalbers. De merrie heeft maar liefst 85 eigenaren verspreid over het hele land. Deze pure liefhebbers huren de merrie als Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl en ervaren op deze laagdrempelige manier hoe het is om een kortebaner in hun bezit te hebben. De combinatie kwam knap in de derde omloop en moest zich daarin na een kamprit op de streep gewonnen geven tegen El Salvador.

Publiek grote winnaar

Het publiek was in Wognum de grote winnaar. Zij kregen naast mooi weer een prachtige koers voorgeschoteld. Bovendien zetten zij bij elkaar 38.291 euro in. Een prachtig nieuw plaatselijk record.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.