Brouwer: ‘Geweldig dat het hier mag gebeuren’

8 september 2017 09:07

Hij was er al enkele keren erg dichtbij, maar in Heemskerk lukte het Micha Brouwer eindelijk om zijn eerste kortebaan te winnen. Met titelverdediger Casanova zette hij de koers over de drukbezochte Marquettelaan naar zijn hand en mocht zich voor het eerst tijdens zijn loopbaan het zoet der overwinning laten smaken op de kortebaan. Brouwer was na afloop in de wolken. “Geweldig dat het hier mag gebeuren.”

Al vanaf zijn eerste deelname in Sassenheim hikt de jongste van de twee broers Brouwer, 17 jaar, tegen zijn eerste kortebaanzege aan. Met Casanova, Quiz de Ginai en vorige week Every’s wish legde hij beslag op verschillende ereplaatsen, maar winnen zat er nog niet in. Dat begon te knagen. “Je bent er steeds zo dichtbij en je wilt zo graag, maar het lukte telkens net niet. Dan is het de kunst om tijdens de finale zo rustig mogelijk te blijven. De vorige keer dat ik met Casanova in de finale stond in Warmond, had hij wat last van zijn been. Dat is ook de reden dat hij twee maanden aan de kant heeft gestaan.”

Vertrouwen

Brouwer had het prima naar zin gehad in Heemskerk. “Casanova is een heel fijn en eigenlijk ook wel gemakkelijk paard. Een superfijn beestje om te rijden. Geweldig dat ik uitgerekend hier mijn eerste kortebaan mag winnen met tienduizend mensen langs de hekken. Echt prachtig!”

Vader Willem Brouwer kon na afloop zijn geluk niet op. Nadat zijn oudste zoon Danny vorig weekend het Europees kampioenschap voor leerlingpikeurs won, boekte Micha slechts een paar dagen later zijn eerste kortebaanoverwinning. “Zo fijn dat Micha uitgerekend voor deze eigenaren kan winnen”, legt hij uit. “Ze geven hem alle kans en mopperen niet wanneer het een keer niet lukt. Ze zijn ook tevreden met een vijfde plaats, zolang Micha maar leert van zijn fouten. Voor jonge, onervaren pikeurs is dat vertrouwen ideaal.”

Je bent er steeds zo dichtbij en je wilt zo graag, maar het lukte telkens net niet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.