Bliksemstarts bezorgen Obelix West de winst

22 mei 2018 18:47

Mede dankzij zijn enorme startkwaliteiten heeft Obelix West dinsdag de kortebaan in Venhuizen gewonnen. Op ‘Pinkster 3’ versloeg hij samen met pikeur John Dekker Southwind Raptor (Lindsey Pegram) in de finale die in de beslissende kamprit met zijn inhaalrace net te laat kwam. Favoriet Verseau Blue (Ruud Pools) eindigde als derde voor Cassari en John de Leeuw.

De hele middag blonk Obelix West, in eigendom van Joop Visser, uit in het startvak. Geholpen door Wim van der Mespel kwam hij steevast als eerste voorbij de palen en toonde vervolgens voldoende karakter om zijn tegenstanders voor te blijven. Achtereenvolgens reeg de troef uit de stal van Caroline Aalbers Blue Diamond As, Dancing Noble, Ben Hurry en Cassari aan de zegekar alvorens Southwind Raptor in de eindstrijd wachtte.

De troef van Lindsey Pegram was beter op dreef dan in Assendelft en was net als vorig jaar op snelheid een klasse apart. Regelmatig maakte hij echter galoppades en dat zorgde ervoor dat Pegram vaak rustig van start ging. Dat kostte hem in de derde omloop de winst op Cassari, maar bijloting bracht hem weer terug in de strijd. Na de winst op Verseau Blue bereikte de Amerikaan van Bert de Boer alsnog de eindstrijd.

Southwind Raptor komt net te laat in de finale: Obelix West (links) wint.

Dappere inhaalrace

Hierin ging het in eerste instantie opnieuw mis met een galoppade, maar herstelde Southwind Raptor de schade met een magistrale tweede rit. In de kamprit ging de ruin opnieuw rustig van start. Bliksemstarter Obelix West was toen al gevlogen. Southwind Raptor begon aan een dappere inhaalrace, maar strandde net voor de finish. Beide paarden passeerden met hun prestatie de winsomgrens van 12.000 euro en moeten dus voortaan met een lerlingpikeur of handicap van vijf meter van start.

Verseau Blue kon zijn favorietenrol niet waarmaken op de Westerbuurt. De Fransman was op geen foutje te betrappen, maar was op snelheid niet zo dominant als in Wognum. Na de winst op de moegestreden Cassari in de troostfinale was brons het maximale.

Omzet

Het sfeervolle Venhuizen beleefde een mooie middag. De zon scheen uitbundig en er werd massaal ingezet bij de totalisator. De omzet bleef steken op 20.800 euro, ongeveer 6.000 euro meer dan vorig jaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.