Barbert wint ook vanaf de langere afstand

21 november 2017 09:10

Barbert heeft twee weken na zijn sterke overwinning tijdens de 1100 meter-koers ook gewonnen vanaf de langere afstand. Maandag won hij samen met Jaap van Rijn een koers over 2.060 meter op het Ovaaltje.

De troef van Stal de Groningers greep direct na de start de leiding en gaf deze positie niet meer af. Wel kreeg hij fel verweer van Guy Pomponne met Tom Kooyman. Barbert sloeg de aanval echter met succes af en reed voor de tweede keer op rij de ereronde. Fleur Swagerman eindigde tijdens deze koers als derde.

Alkmaar 2017 11 20 Koers 8
Bekijk de koers, beelden Zonneveld Services.

Ereplaatsen

De andere kortebaners speelden maandag slechts een bijrol. Gently Boko, die drie keer op rij had gewonnen, trof sterkere tegenstand dan ze gewend is en eindigde zowel in de serie als in de finale als vierde. Ook Andrea Swagerman pakte een vierde plaats mee tijdens de montékoers. Deze werd opnieuw gewonnen door voormalig Derbywinnaar Erwin Lobell met Danny den Dubbelden.

In koers negen eindigde Dumarion Metjo met John de Leeuw als tweede. De merrie bleef op de rug van de uiteindelijke winnaar Bachelet en zag Gerco Impuls (die fel tegenstand bood aan de winnaar) in de laatste meters terugzakken.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.