Barbert wint alsnog in Assendelft

5 mei 2018 18:31

Barbert had vorig jaar de zege binnen handbereik in Assendelft. Hij won de tweede finalerit op snelheid, maar ging in de andere ritten van de benen. Zaterdag maakte hij het karwei wel af op de Dorpsstraat. In de finale rekende hij samen met John de Leeuw af met de verrassende Cha Cha Cha (John Dekker). Southwind Raptor (Lindsey Pegram) werd derde voor Hannie Swagerman (Frans van der Blonk).

Behalve het zonnige weer viel er weinig te genieten in Assendelft. De debutanten waren nog wat onwennig. De meesten konden logischerwijs nog niet overtuigen en omdat ook de favorieten regelmatig fouten maakten, waren spectaculaire ritten schaars. Hannie Swagerman maakte van de debutanten nog het meeste indruk. De merrie wilde er vanaf de derde omloop echter weinig meer van weten en maakte voortdurend galoppades. Na verlies in de derde omloop werd ze bijgeloot.

Niet foutloos

Ook Barbert was niet foutloos. De ruin kwam in de tweede omloop zelfs heel goed weg toen hij tegen Zero Option Lane zijn tweede galoppade maakte. Omdat alleen de fout van de pupil van Lindsey Pegram door de keurmeesters werd opgemerkt, maakte hij op gelukkige wijze gelijk. Na een nieuwe galoppade van Zero Option Lane volgde zelfs een plek in de derde omloop.

Eerder had Barbert al knap afgerekend met Blackpearl Trans R. In de derde omloop had de uiteindelijke winnaar weinig te duchten van thuisfavoriet Sandvangens Titan. In de halve finale was de troef van Stal Bot na drie ritten te sterk voor favoriet Southwind Raptor. De winst in de kamprit was wellicht de mooiste van de middag.

In de finale wachtte Cha Cha Cha die daarmee werd beloond voor een sterk optreden. De Aalbers-pupil won zelfs nog de eerste finalerit na een hapering in de eerste meters van Barbert. In rit twee en drie maakte John de Leeuw met zijn troef echter eenvoudig duidelijk wie de beste van de middag was. Door de overwinning overschreed Barbert de seizoenwinsomgrens van 1.500 euro en moet dus voortaan weer met een leerlingpikeur op pad.

Afscheid

Het hoogtepunt van de middag was het afscheid van Viva’s Limburgia na de eerste omloop. Een geëmotioneerde Manon Pools sprak mooie woorden waarna een indrukwekkende ereronde over de baan volgde. De legende kreeg het afscheid dat hij verdient!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.