Appen: ‘Zweef nog steeds een klein beetje’

9 juli 2018 18:28

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Laat die deelnemers van Schiermonnikoog nog maar lekker op zich wachten. Kunnen wij het nog uitgebreid over zaterdag hebben! Ai, te laat.. Daar zijn ze al!

Ruud: Kom net aan in Lauwersoog voor de overtocht met de boot. Was een lange zit, veel file gehad! Volgende keer moeten ze Roden en Schiermonnikoog maar achter elkaar plannen.

Benjamin: Ah, jij bent er al. Kun je mooi het parkoers verkennen!

Ruud: Het schijnt vlakbij mijn hotel te zijn. Trouwens nu al veel kortebaanvolgers op de boot. Hele families met kleinkinderen! Vanaf de boot alvast mijn Winscore: 1 – 4 – 5 – 7 – 9 – 12 – 14 – 15. Ik twijfel over drie ritten, twee keer de leerling (Micha Brouwer) tegen de meester (John Dekker). Ik geef beide confrontaties aan de leerling. John is waarschijnlijk nog helemaal in de gloria van Emi van Jip! Het derde twijfelgeval is Contador. Die is veel sneller dan Juvel As, maar heeft er dit seizoen nog weinig zin in. Ik kan mij voorstellen dat jullie ook twijfelen over Verseau Blue en Hero Baldwin, maar over deze baan van driehonderd meter denk ik dat Ruud Pools aan het langste eind trekt. Als favorieten zie ik Barbert en Evison, met Cassari en Doc Holiday (foto boven) als uitdagers. Evison was zaterdag in een bloedvorm. Moest het alleen afleggen tegen onze Emi, maar wie niet?!

Evison stak zaterdag in Warmond in een blakende vorm en behoort daarom tot de favorieten op Schiermonnikoog.

Leon: Heeft Marco Spin al een keer op de kortebaan gereden?

Benjamin: Even de archieven in gedoken. Marco is in 2015 vier keer op de kortebaan gestart in Bemmel, Schagen, Purmerend en ’t Zand. Telkens met Prince of Moor en ook een keertje met Anthony Soprano en Asko Bond. Kwam geen enkele keer verder dan de tweede omloop, maar lootte wel vaak tegen een latere (halve) finalist. Dus schrijf Gigi maar alvast op voor de beslissende omloop! Nee, dat is gekkigheid, alhoewel Barbert in Sassenheim wel heel gemakkelijk van de benen ging. Dat is geen goed teken, lijkt me.

Leon: Barbert zal nagekeken zijn en waar nodig behandeld.

Benjamin: Dat denk ik ook. Maar laten we niet vergeten dat ‘ie zowat de hele winter heeft doorgekoerst… 1 – 4 – 6 – 7 – 10 – 12 – 14 – 16.

Leon: Ondanks dat ik eerder Barbert als winnaar noemde, denk ik dat Cassari deze wint. Barbert wordt wel zijn grootste uitdager. Evison was zaterdag heel sterk in Warmond en verder noem ik Verseau Blue.

Mathieu: Sorry dat mijn bijdrage op zich laat wachten. Ik ben te druk met het terugkijken van de samenvatting van zaterdag. Inmiddels zo’n twintig keer, denk ik… Frans Jansen vertelde dat hij de samenvatting van Howings Kumpel die in Stompwijk won ook zo vaak heeft teruggekeken. En het mooie is: elke keer wint ‘ie weer! Ik herken dat nu wel.

Leon: Twintig keer maar?

Ruud: Ik weet ongeveer hoe dat werkt. Wanneer ik een klotebui heb, dan kijk ik even de beelden van de kampioenswedstrijd van Feyenoord terug. Mijn humeur fleurt gelijk weer op! Nu kan ik af en toe afwisselen met de beelden van Emi in Warmond.

Benjamin: Naast PSV – Ajax dit seizoen staat de samenvatting van Warmond inmiddels hoog op mijn lijstje van meest bekeken video’s dit jaar op YouTube.

Leon: Geen Ajax – PSV van een paar maanden daarvoor?

Benjamin: Nee man, die wedstrijd was niet belangrijk. Wanneer we die hadden gewonnen, hadden we nooit in eigen huis kampioen kunnen worden tegen Ajax. Daar is allemaal over nagedacht, Leon!

Mathieu: Dat is ongeveer hetzelfde als precies uitrekenen waar je met een startontheffing wilt winnen…. 😉 Maar Cassari gaat dit natuurlijk winnen. Hele dikke punt. Voor de plaatsen de winnaar van Canon de la Douce / Faustus en Verseau Blue.

Leon: Je blijft volhouden met Canon de la Douce. Wat weet jij wat wij niet weten? Ariana Trojborg zie ik als een outsider en ik wil Doc Holiday niet vergeten. Die ging geweldig op het gras van Duindigt! 1 – 3 – 5 – 7 – 10 – 12 – 14 – 15.

Ruud: Heb wat foto’s gemaakt van de baan. Heb net even een praatje gemaakt met de voorzitster van de organisatie. Ze heeft nog nooit een kortebaan meegemaakt en weet absoluut niet wat ze moet verwachten. Ze vindt het allemaal reuze spannend. Ze maakt zich wat zorgen om de financiën; de kortebaan kost vele malen meer dan overige onderdelen (ringsteken, concours, etc.) bij elkaar!

Benjamin: Ziet er goed uit, Ruud! Ik ben het trouwens een keer met Mathieu eens: Cassari wint de kortebaan. En als Evison weer zo goed is als zaterdag, is dat mijn tweede finalist.

Mathieu: Deze is toch ook gewoon voor Cassari? Hoeven we ons verder niet zo druk over te maken. Ik schiet een paar foto’s, film haar ritten en kan verder genieten van mijn eerste bezoek aan Schiermonnikoog.

Benjamin: Zo overtuigd ben ik nu ook weer niet. Hero Baldwin kan nog roet in het eten gooien. Zeker als Cassari achterom moet draaien, moet ik het nog maar zien.

Ruud: Bryan Vader heeft zijn paarden vandaag al op de boot. Zou dat nog een item zijn? Morgen met windkracht vijf staat de rest zeeziek aan de start. Loopt Faustus zo naar de bloemen!

Mathieu: Ik twijfel echt tussen Canon de la Douce en Faustus. Ik wil Canon de la Douce niet direct laten vallen, maar die viel natuurlijk vies tegen in Warmond. Faustus zou op 295 meter wel eens kunnen verrassen. Die gaat best hard! 1 – 3 – 5 – 7 – 10 – 12 – 14 – 15.

Benjamin: Ik zou eigenlijk jouw Winscore niet mogen publiceren. Jij liet Emi verliezen in de eerste omloop van Warmond. ‘Sorry mensen, maar Emi gaat de eerste omloop niet overleven’ schreef je of zoiets. Goed gezien, broer!

Mathieu: Jaja… Ik offer me al weken op! Het is belangrijk dat er iemand in de groep af en toe zorgt dat we met beide benen op de grond blijven.

Benjamin: Nou, dat gaat je voorlopig niet meer lukken. Zweef nog steeds een heel klein beetje…

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Schiermonnikoog kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

Ze maakt zich wat zorgen om de financiën; de kortebaan kost vele malen meer dan overige onderdelen bij elkaar!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.