Appen: ‘Parkoers niet te kort voor Cattiva?

8 oktober 2017 18:32

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Leon: 1 – 3 – 5 – 7 – 10 – 12 – 14 – 15 – 18 – 19 – 21 – 24. Zo, alvast voor ’t Zand.

Mathieu: Dit doen we toch altijd tegelijk toch, de laatste Winscore van het seizoen, op een afgesproken tijdstip?

Benjamin: Leon, Leon, Leon.. Jammer dit!

Ruud: Vijf punten aftrek!

Leon: Haha, waar staat het dat we het allemaal tegelijk moeten doen?

Benjamin: Maarre.. In Utrecht de derde overwinning van een dit seizoen nieuw paard.. Flesje wijn voor Mathieu, toch? Doe trouwens maar Chocomel, Leon…

Mathieu: Haha, mag ook. Meer kans dat ik het opdrink.

Benjamin: Doe dan maar niet, meer kans dat die fles mijn kant op komt…

Leon: Het is in elk geval geen Columbine Lep geworden! Maar ik gun je het van harte!

Mathieu: Willen jullie mijn prognose nog horen of kan ik beter zwijgen? De laatste weken lukt het niet eens om de helft van de Winscore te raden… En met Casanova sloeg ik de plank in Utrecht ook flink mis…

Benjamin: Volgens mij was Casanova prima in orde, hoor. Tijdens de eerste rit spoot ‘ie werkelijk weg en aan de proefstarts die John Dekker daarna met hem maakte, mankeerde ook weinig.

Ruud: Ik had met de slag om de arm de winnaar goed voorspeld, maar met vijf fout in de Winscore mocht ik ook echt niet thuis komen! Maar de prognose voor ’t Zand lag al helemaal klaar en moet nu helemaal anders? Southwind Raptor ineens de grote favoriet? Het kan natuurlijk wel, in drie dagen twee kortebanen winnen. Southwind Raptor deed het al eerder dit seizoen. Wel twee keer met vijf meter ontheffing. Dat heeft ‘ie nu helemaal niet nodig, wel een foutloze start!

Benjamin: Klopt, maar had toen in De Lier wel al het geluk van de wereld dat ‘ie werd bijgeloot.

Ruud: Eens, ik bedoel ook louter conditioneel!

Mathieu: Ik heb inderdaad de voorbeschouwing aangepast. Die in het boekje van ’t Zand is iets anders. Cattiva Byd blijft wel de favoriet.

Ruud: 1 – 3 – 6 – 8 – 10 – 12 – 14 – 16 – 17 – 20 – 21 – 24. Cattiva Byd is ook mijn favoriet, maar de finale van Lisse baart toch een beetje zorgen. Het is allerminst een zekerheidje. Met zo’n sterk veld speelt de loting een belangrijke rol!

Benjamin: Maar is het baantje over de Keinsmerweg niet te kort voor Cattiva? Ik had zo mijn twijfels over Southwind Raptor, maar zoals ‘ie Utrecht was… De sterkste winnaar van het seizoen! Zou een fantastische afsluiting van het seizoen zijn, een finale tussen Southwind Raptor en Cattiva Byd! Lindsey kan ook zomaar met haar beide paarden de finale kunnen halen. Een goede Calistokingsdeep is een deelnemer voor minstens de vierde omloop. Trouwens, Chaman Rapida was ook sterk in Utrecht. Scheelde weinig of hij had Barbert uitgeschakeld.

Benjamin ziet Calistokingsdeep ook ver komen.

Leon: Als Cattiva Byd normaal start dan is dat de winnaar, hoewel Southwind Raptor vandaag geweldig was. Ik schat Cattiva Byd qua snelheid toch nog wat hoger in. Wat ze in Lisse liet zien, tijdens de finale twintig meter inhalen op Viking Cehere, was fenomenaal. En ja, de loting zal ook doorslaggevend zijn.

Benjamin: Cattiva Byd was toen veel fitter dan Viking Cehere. Die had onder andere Blackpearl Trans R en Evison al op zijn dak gehad. Maar inderdaad, ze vloog in Lisse. Maar toch, ik ben er niet gerust op. De Maliebaan was ideaal voor haar geweest. Inderdaad, de loting wordt alles…

Mathieu: Mannen toch, na al die kortebanen dit seizoen en jullie komen met het cliché dat de loting belangrijk is! Uitgesproken meningen graag! De baan is kort, maar Cattiva Byd lag in Lisse halverwege al ruim voor. Ik schat Southwind Raptor op snelheid misschien wel net zo hoog in. Deze finale graag! 1 – 4 – 5 – 8 – 9 – 12 – 13 – 16 – 18 – 20 – 21 – 23. Kan het nog? Ik heb niet naar die van jou gekeken, Leon! Ik heb overwogen om alles andersom te plaatsen met wat ik denk. Dat had mij de vorige kortebanen meer punten opgeleverd.

Benjamin: 1 – 4 – 5 – 8 – 10 – 12 – 14 – 15 – 18 – 20 – 21 – 23. Ik heb deze al eerder samengesteld. Ik kan hooguit nog gelijk met je komen, broer!

Mathieu: Dat is een hele geruststelling!

Ruud: Als rode lantaarndrager kan ik het volgend jaar alleen maar beter gaan! Maar ik draag hem met trots, die rode lantaarn! Het was een mooi seizoen!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in ’t Zand kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.