Appen: ‘Waar is de zomer eigenlijk gebleven?’

13 september 2017 11:20

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: Deelnemers staan online! Deze is echt moeilijk….

Ruud: Dat is snel!

Leon: Ik ga kijken…

Mathieu: Gigolo en Viperio tegen elkaar. Die twee zou ik anders als winnaar tippen!

Leon: Daar heb je een punt! Een echte switch-rit.. 1 – 3 – 5 – 8 – 10 – 12 – 14 – 16 – 18 – 20 – 22 – 23 – 26 – 28. Ik heb nog nooit zoveel even-nummers gekozen! Er zitten echt heel lastige ritten tussen. Gigolo – Viperio, Doc Holiday – Andrea Swagerman, Fleur Swagerman – Casanova en Chaman Rapida – Evison. Wanneer je deze ritten switcht, heb je de Winscore! Nu nog een winnaar uitkiezen. Mag ik er zes noemen?

Mathieu: Nee, nee.. Geen dispensatie! Zes paarden noemen kan iedereen, ik wil één winnaar horen. Denk er nog maar even over na.

Ruud: 1 – 3 – 5 – 8 – 9 – 12 – 14 – 15 – 17 – 20 – 22 – 23 – 25– 27. Mijn winnaar is Dutch Buitenzorg! Ik denk dat het een strijd wordt tussen de krachtpatsers Dutch en Casanova. Laatsgenoemde heeft wel slecht geloot met Fleur Swagerman. Ik ga er vanuit dat Djimmy Schneider leergeld heeft betaald voor zijn optreden in Heemskerk, dus ik kies voor Dutch! Maar wat is mijn voorspelling waard met dit open veld. Zelfs torenhoog favoriet Cattiva Byd liet ons in Heemskerk zakken! Daar was ik zekerder van dan met deze voorspelling in Purmerend.

Mathieu: Ruud, ik volg je volledig. Te meer omdat ik niet kan kiezen tussen Viperio en Gigolo. Viperio is vlak gewoon steengoed en Gigolo kan wel eens de beste vierjarige van het seizoen worden, zeker met Danny Brouwer op de sulky.

De appers verwachten veel van Gigolo.

Ruud: Als ik moet kiezen tussen die twee heb ik een voorkeur voor Gigolo, die zet ik erbij voor in de TipCompetitie. Maar voor hetzelfde geld gaat Viperio door naar de tweede omloop. Dutch en Casanova hebben zich al vaker bewezen! Bovendien: één zwaluw maakt nog geen zomer. Waar is de zomer eigenlijk gebleven? Purmerend wordt waarschijnlijk de eerste kortebaan van het jaar waarbij we een winterjas aan moeten!

Benjamin: Een regenjas is een beter idee…

Ruud: Ik hoop dat het meevalt met de regen en de storm, maar de voorspellingen zijn niet goed.. Het mag van mij best stormen, maar dan woensdagavond in De Kuip tegen Manchester City!

Benjamin: Ik denk dat het een Danny Brouwer-dag wordt in Purmerend. In Bemmel had hij dikke pech, dus het gaat in Purmerend gewoon flink meezitten!

Leon: Hebben we donderdag ook weer live-muziek in Purmerend?

Benjamin: Yep, The Rolling Stones komen spelen. Heb ze al eens eerder gezien, leuk bandje!

Leon: Als die komen, zeg ik alles af. Dan kom ik alsnog!

Benjamin: Maarre, jullie hebben Fuggedaboutit door, maar die startte niet meer achterom. Donder Frejo kan de Winscore wel eens flink in de war gooien!

Leon: Het is al een tijdje geleden dat Fuggedaboutit is gestart. Had misschien wat last van zijn rug, maar dat zal ongetwijfeld opgelost zijn. Hij is weer fris in het koppie en is daarom gewoon één van de kanshebbers.

Gently Boko (links) en Fuggedaboutit troffen elkaar tijdens de finale van Sassenheim.

Benjamin: Ik tip hem ook door, maar twijfel in deze rit het meest. Tijdens zijn laatste start in Hoofddorp wilde hij helemaal niets meer rechtsom. Wanneer je de Winscore benadert op basis van de laatste optredens, is ‘ie niet zo heel moeilijk. Dan wint Chaman Rapida gewoon van Evison.

Leon: Natuurlijk neemt Chaman Rapida een voorsprong, maar Evison pakt hem wel terug voor de finish.

Benjamin: Nee, niet de Chaman Rapida van Schagen. Mag ik een duo-tip geven?

Mathieu: Kom maar op!

Benjamin: Nee joh, ik heb helemaal geen duo-tip. Ik wilde Leon even op stang jagen.

Leon: Ja, maar die hapt dus niet! 😉

Mathieu: Evison is specialite prepare! Was vorig jaar ook al super in Purmerend. En ik heb gelezen dat Chaman Rapida in de eerste omloop niet direct een goede moet loten.

Leon: Ik ga als winnaar voor…. Casanova! Heeft een lastige loting, maar Casanova heeft lekker op het strand gewandeld. Met wat hij liet zien in Heemskerk is dat mijn winnaar.

Ruud: Als Fleur zo start als in Heemskerk is ze kansloos tegen Casanova. Wanneer ze vertrekt zoals Columbine Lep in De Lier zijn er kansen! Toen liep ze zonder hulp in het startvak fantastisch weg. In Heemskerk leek de hulp in het startvak juist averechts te werken.

Benjamin: Stand Winscore-Competitie: 1. Leon 180/233, 2. Mathieu 169/233, 3. Benjamin 167/233 en 4. Ruud 157/233. 1 – 3 – 5 – 8 – 10 – 12 – 14 – 15 – 17 – 20 – 22 – 23 – 26 – 28. Ik vind die laatste rit ook lastig. Gently Boko heeft volgens mij nog nooit achterom hoeven draaien. Dat kan misschien een probleem worden.

Mathieu: 1 – 3 – 5 – 8 – 10 – 12 – 14 – 16 – 18 – 19 – 22 – 23 – 26 – 28. Toch maar Viperio gekozen in de Winscore. Kan moeilijk de ene keer zeggen dat het een waanzinnig paard is en dan na een keertje springen hem zomaar laten vallen. Maar begrijp me niet verkeerd: Gigolo met Danny Brouwer is bijna net zo waanzinnig!

Benjamin: Ik vind dat wel een mannetje hoor, die Danny. Echt een talent, ook op de kortebaan. Laat hij alsjeblieft zijn ritjes blijven rijden op de kortebaan! Robin Bakker heeft het bijvoorbeeld ook, maar kan door andere belangen domweg niet. Maarre, aangezien niemand er om vraagt, geef ik ook maar mijn winnaar door: Gigolo! Het zou trouwens wel weer eens lekker zijn als we de winnaar goed voorspellen. Dat is alweer even geleden!

Mathieu: Er was niks mis met onze voorspellingen, maar wel met de uitslagen!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Purmerend kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.