Appen: ‘Baan voor paarden met ontheffing’

8 augustus 2018 09:05

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: Deelnemers Beverwijk staan online!

Leon: Dit is een Winscore voor jou Ruud. Ik verwacht veel verrassingen! Ik zie de winnaar vanaf 270.

Mathieu: Lindsey-alle-alle

Leon: Is een optie en dan Birdy de Neuilly erbij en klaar.

Ruud: Jullie vergeten Doc Holiday of kan die het alleen op gras?

Mathieu: Die heb je er met ‘alle’ allebei bij, maar ik zie Harley of Eliot voor de winst deze kortebaan.

Ruud: Wat voor parcours is het eigenlijk? Kruip door, sluip over de klinkers tussen de bloembakken? En de plastic bekertjes niet vergeten!

Leon: Als Birdy goed te regelen is, dan is dat mijn winnaar. 1-3-6-7-10-12-14-15-18-19-21-23. Emi breekt alle records dit seizoen, meeste keren uitgeloot, meeste eigenaren en welke gaan er nog volgen?

Leon heeft goede hoop dat Birdy de Neuilly zijn hoofd bij het werk houdt.

Ruud: Meeste overwinningen?

Leon: Bemmel maar mee beginnen dan!

Ruud: Oké, dan. Meest afgelegde kilometers op de wagen.

Leon: Ik ga voor Harley D Energy en Eliot Charisma op de plaatsen. Die laatste heeft met Verseau Blue geen gemakkelijke loting, maar met vijf meter voorgift moet Eliot dit kunnen winnen. Evison kwam in Stompwijk geen meter dichterbij.

Ruud: Ik houd het op Doc Holiday. Of zitten er kuilen in de weg? 😉 1-3-6-7-10-12-13-15-18-19-22-24.

Leon: Ik weet het niet. Parkoers is korter en weet niet of er nog wat met de straat is gedaan.

Ruud: Extra bloembakkie hier en daar, dus Eliot gaat het moeilijk krijgen 😉 Als hij blijft lopen, wint hij de koers. Maar ik hou een slag om de arm.

Leon: Bloembakken zijn verboden in Beverwijk. Ik hoorde dat er ook een alcoholverbod is opgelegd door de gemeente.😉 Maar niet getreurd, er gaat 10 mm regen vallen. Vergeten jullie de paraplu niet?

Mathieu: 1-3-6-7-10-12-13-15-18-19-21-23.

Benjamin: Wat betreft het uitloten… Paar seizoenen geleden kwam in Santpoort het 100ste paard aan de start. Momenteel zitten we amper op 75 verschillende paarden. Vreemd eigenlijk. Want we zijn wel volop aan het uitloten. Welk systeem je ook hanteert, het levert altijd scheve gezichten op. Misschien moeten we er naar toe dat je na zes, zeven of wellicht acht starts een nieuwe wildcard krijgt. Nu moet je maar hopen dat er niet te veel debutanten inschrijven. Het lijkt wel alsof zo min mogelijk starten voordeliger is dan je elke koers inschrijven.

Mathieu: Of gewoon echt loten. Verder geen regels, wilcard wellicht, maar verder gewoon loten!

Benjamin: Dat dan net weer niet. Ik ben meer voor een gewogen loting waarbij rekening wordt gehouden met de laatste start en het aantal uitlotingen. Sommige paarden hebben namelijk altijd pech. Sheba Boko haalde ooit dertien keer de derde omloop zonder ook maar één keer te worden bijgeloot! Maar goed, de koers… Lindsey gaat dit seizoen kampioen worden. Met zo’n sterke selectie paarden kan dat haast niet anders. Als ze een beetje gunstig loot, heeft ze in Beverwijk de beschikking over de twee finalisten. Ik zie slechts twee paarden Lindsey kloppen: Doc Holiday en Bizar Zandbergen. En ik denk dat Bronco Boko wel eens flink kan uithalen.

‘Bizar Zandbergen ging toch bizar goed in Stompwijk?’

Leon: Birdy kan dan ook. Snelheid genoeg en wanneer hij zijn hoofd erbij houdt kan die gewoon winnen.

Mathieu: Dat zijn van die paarden die de favoriet eraf lopen en daarna gaan springen. Die spelen dan Ruud in de kaart die hoopt op een surprise.

Benjamin: Haha, zo herkenbaar. Ik baal wel dat Nootdorp niet doorging. Dat was dus echt een foutloze Winscore die ik voor die koers had ingevuld. Beverwijk: 1-3-6-7-10-12-13-15-18-19-21-23.

Leon: Ben ik de enige die Obelix van Bizar ziet winnen?

Benjamin: Blijkbaar! Maar waarom? Bizar Zandbergen was toch bizar goed in Stompwijk? Des te langer ik erover nadenk, krijg ik toch minder vertrouwen in Eliot Charisma. Dat springen met de finish in zicht, zit me echt niet lekker. Heb het even uitgezocht. Kortebanen in Beverwijk vanaf 275 meter is uniek. Ik ben 88 jaar terug gegaan in de tijd, maar er is nog nooit gestart vanaf 275 meter. De Breestraat is wel dé baan voor paarden van vijf jaar en ouder die starten met een startontheffing. Laatste drie winnaars allemaal vanaf 295 meter. En in 2010 ook nog eens Torchlight As. Vierjarige paarden presteren beduidend minder. Blackpearl Trans R in 2012 de laatste. Daarvoor Tantiffy Oostland in 2005. Laatste leerling: Paulien Smit in 2003 met Mr. Postman. Laatste deelnemer vanaf 305 meter: Viva’s Limburgia in 2009.

Mathieu: Lekker bezig, Ben!

Ruud: Wat zeggen statistieken en wat zijn ze waard? Nieuwe kansen nieuwe prijzen! De dag dat er weer een paard wint vanaf 305 meter, herstel 280, in Beverwijk komt steeds dichterbij! Ik zou Barbert dus maar meenemen.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Beverwijk kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

Paar seizoenen geleden kwam in Santpoort het 100ste paard aan de start. Momenteel zitten we amper op 75 verschillende paarden

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.