Appen: ‘Als Viva’s nog iets wilt, moet het nu gebeuren’

16 juni 2017 15:04

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: De stand in de Winscore-competitie na vier kortebanen: 1. Leon 41/49, 2. Mathieu 36/49, 3. Ruud 32/39, 4. Benjamin 31/49. Het zit mij niet mee dit seizoen. Mijn paarden worden nooit op waarde geklopt, vrijwel alleen door uitschakelingen. Ik word er moedeloos van! Nee, tis niet voor niets dat ik Winscore nooit voor het ‘echie’ invul. Mijn spelletje is het niet. Geef mij maar winnend, recht toe, recht aan. Geen gedoe met paarden die tegen elkaar loten, gewoon simpel!

Mathieu: De verschillen zijn zo groot, de strijd is al beslist!

Ruud: Na de tegenwind in Venhuizen zit ik plotseling in de degradatiezone. Zeven fout uit elf ritten. Ik kan voortaan net zo goed met een dobbelsteen mijn voorspellingen bepalen.

Leon: Gewoon alle oneven nummers nemen, dan kom je een heel eind 😉

Mathieu: Deelnemers bekend, veel nieuwe namen! Ho, er is opnieuw geloot!

Leon: Zou dit de eerste overwinning voor Micha Brouwer zijn? Ik zie Casanova!

Benjamin: We moeten er voortaan gewoon vanuit gaan dat er voor Sassenheim twee keer wordt geloot. Was vorig jaar ook. Maarre zit zo het deelnemersveld te bekijken. Als Viva’s Limburgia nog wat wil… dan moet het nu gebeuren! Met acht debutanten lijkt het deelnemersveld niet al te sterk. Slechts één deelnemer vanaf 295 meter en een -normaal gesproken- niet al te zware loting tijdens de eerste omloop.

Mathieu: Dat zou wat zijn zeg! En de perfecte baan voor hem. Maar kan het nog? In Vroomshoop leek het goed!

Benjamin: Tuurlijk, het is niet meer de Viva’s van een paar jaar geleden, maar ik zie het nog wel gebeuren. Als het koersverloop enigszins meezit en het beulswerk door de concurrentie wordt gedaan, waarom niet? Zouden dit soort paarden niet in aanmerking moeten komen voor een ontheffing? Die hebben ze in feite al, tot 1500 euro mag Manon hem rijden, maar ook in meters? Ik ben een verhaal tegen gekomen van Allouez, die kreeg ook eens ontheffing. Was ie dat seizoen zeven keer gestart of zo zonder succes. Ging er vijf meter vanaf. Van 320 meter naar 315 meter weliswaar, maar toch! En toen was hij al drie keer kampioen van Nederland geworden, had misschien al dertig keer gewonnen.

Mathieu: Laten we wel de weg openhouden voor nieuwkomers.

Ruud: Als Feyenoorder zeg ik: Als Kuijt het nog kan, dan moet Viva’s het ook nog kunnen. De voortekenen in Vroomshoop waren goed. Kuijt pakte bij zijn rentree ook eerst de beker om daarna genadeloos toe te slaan. Verder zie ik Dutch Buitenzorg weer ver komen. Heeft de loting alvast mee wat betreft voordraaien.

Mathieu: De vergelijking met Kuijt gaat natuurlijk niet op, eerder Cruijff of Van Basten!

Leon: Jullie wachten op mijn Winscore zeker 😉

Ruud: Ik sprak op Venhuizen nog met Rob Strik en zijn Action Invit is prima in orde. En Rob zelf ook!

Leon: Rob wacht nog steeds op zijn strike! 1-3-5-8-10-11-13-16-17-19-21-24

Ruud: Dit keer vier maal even Leon, toch meer zekerheid ingebouwd?

Benjamin: Ff serieus, het gaat over een legendarische kortebaner en jullie gaan het hebben over Kuijt en bowlen?

Ruud: Over serieus gesproken, hier volgt mijn Winscore: 1-3-5-8-10-11-13-16-17-20-21-23. Een lastige opgave maar met de tips van Leon heb ik hoge verwachtingen.

Benjamin: 1-3-5-8-10-11-13-16-17-19-21-24, zelfde als Leon zie ik nu…

Mathieu: In 1992 zou Denemarken niet meedoen aan het EK. Joegoslavië viel uit, Denemarken mocht alsnog meedoen en werd kampioen. Dutch Buitenzorg zou zomaar Denemarken kunnen zijn! Maar ik ga voor Fuggedaboutit. Jaartje ouder en sterker nu. Mooie, rechte lange baan is in zijn voordeel. Hij heeft een ongekende versnelling in de benen! En ik geloof wel in Micha Brouwer. Hij heeft in Vroomshoop gewerkt met Casanova en dat beviel me wel. Op snelheid wordt hij niet geklopt. Micha zal echter het hoofd koel moeten houden tegen de grote mannen en vrouwen! 1-3-5-7-10-11-13-16-18-19-21-23. Ik vind de Fleurtjes een lastige, rit 4!

Benjamin: Zie jij Tamburini van Dutch winnen, broer?

Mathieu: Ja, op basis van betrouwbaarheid. Dutch loopt op blote voorvoeten. Hij heeft nu twee koersen goed gelopen. Ik denk dat dit niet goed kan blijven gaan. Vorig jaar was het na twee kortebanen over, of drie eigenlijk.

Benjamin: Klopt, maar dat kwam omdat ze ijzers gingen proberen.

Mathieu: En waarom was dat? Omdat het op blote voeten niet lang goed kan gaan.

Benjamin: Toen liep hij twee kortebanen in drie dagen. Nu zit er langer tussen.

Ruud: En hoe zeker is Tamburini? In Vroomshoop ging het rechtsom een aantal keren goed mis aan de start. Met kap ging het beter, maar of dat het ei van Columbus is?

Tamburini kwam in Vroomshoop met Franse kap rechtsom pas goed weg.

Mathieu: Ik zie Tamburini voordraaiend zijn rit wel winnen. Dutch Buitenzorg kan zich dan echt geen misser permitteren.

Ruud: Snel opgeteld wint Dutch dan in drie ritten.

Mathieu: Nee, als Tamburini de tweede rit wint dan zal Dutch niet mogen springen in rit 1 en 3. Maarre, ik ben ook niet overtuigd hoor. Op snelheid zijn er niet veel die Dutch Buitenzorg kunnen kloppen. Ik moet nu eenmaal kiezen!

Ruud: Dat doet hij ook niet. Leon heeft mij uitgelegd bij twijfel altijd oneven te nemen.

Benjamin: Wat een wetenschappelijke benadering voor één ritje… Leon heeft Dutch door, dus die gaat winnen!

Mathieu: Nee, jij hebt Dutch door. Dus er zal wel weer iets onterechts gebeuren waardoor je er toch naast zit! 😉

Wedden

Wil je online vanuit huis wedden? Profiteer dan van onderstaande aanbieding. Meld je online aan bij Runnerz en pak de welkomstbonus van maar liefst 25 euro bij Runnerz!

We moeten er voortaan gewoon vanuit gaan dat er voor Sassenheim twee keer wordt geloot

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.