Afscheid van in elk geval vier kortebaners

11 januari 2013 10:05

Omdat de snelste sprinters van Nederland momenteel van een welverdiende winterstop genieten, kan er bijna alleen nog maar nieuws gehaald worden uit de ‘officiële bulletins’ van de NDR. Bij deze update 1.

Ipse Lb heeft zijn kortebaancarrière beëindigd. In het OB van week 43 is te lezen dat de Italiaan, in 2012 nog tweede in Sassenheim en Enkhuizen, is verkocht zonder papieren. De kortebaan van ’t Zand, waar Ipse Lb als derde finishte, bleek dus de 26ste en laatste kortebaan voor de pupil van trainster Caroline Aalbers en eigenaar Kas Timmer. Ook Willie Luciano, de Nederlandse kampioene van 2008 en ‘Kortebaanpaard 2009’, Diamond Wood en Yariba ziet men niet meer terug op de kortebaan. Ook zij werden ‘zonder papieren’ verkocht.

• Emile Bousie gaat weer op zoek naar een nieuw kortebaantalent. Bousie, niet vies van een beetje show op de sulky, heeft zijn enige kortebaantroef Wonderful verkocht aan eigenaartrainer Jacques Straver uit Voorschoten. Vorig jaar bewandelde Unreal Dragon dezelfde weg. Ook Auke d’Almere wisselde van eigenaar. De imposante ruin is nu in eigendom van Stal Den Haag. Cash Hammering, de verrassende winnaar van de kortebaan in De Lier, is sinds kort in eigendom van G.Molhoek uit Uithoorn.

• Ook Zephir, Tusee JL en Yfrie Beemd wisselden van eigenaar. Veel zal er echter niet veranderen voor deze voormalig kortebaanwinnaars. Ger Luigies deed Zephir over aan zijn trainer Cees Imming. Frans Jansen maakte al deel uit van de eigenarengroep van Yfrie Beemd, maar heeft de winnaar van de kortebaan van Heemskerk in 2009 nu alleen op zijn naam. Peter Aleman en Adri van Wijngaarden kondigden na de kortebaan van Roden, die Tusee JL met buitengewoon veel klasse won, al aan dat zij de Belgische klasbak aan Josette en Manon Pools wilden schenken. Dat deden ze als dank voor de verzorging van hun paard, dat in 2011 zwaar geblesseerd raakte, maar vorig jaar met drie kortebaanoverwinningen weer helemaal terug kwam. Tusee JL staat momenteel op naam van zijn trainer Aad Pools.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.